Verstappen vs. Ocon

Kobayashi nem álmodik a győzelemről

Annak ellenére, hogy a harmadik pozícióból vághat neki a vasárnapi versenynek, Kamui Kobayashi nem álmodozik a győzelemről, és továbbra is az a célja, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtse a Kínai Nagydíjon.


Annak ellenére, hogy a harmadik pozícióból vághat neki a vasárnapi versenynek, Kamui Kobayashi nem álmodozik a győzelemről, és továbbra is az a célja, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtse a Kínai Nagydíjon.

Azt követően, hogy Sergio Perez kis híján győzelmet aratott az elmúlt versenyen Malajziában, kétségkívül egyre nagyobbak az elvárások a Sauber istállónál, azonban Kobayashi elmondta, hogy mindannyian a földön járnak, és tudják, hogy egyelőre még nem álmodozhatnak a győzelmekről.

„Nagyon boldog vagyok, a csapat kiváló munkát végzett” – mondta a japán versenyző, aki a negyedik lett az időmérőn, ám Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt a harmadik pozícióból indulhat.

„Már egy ideje mondjuk, hogy javítanunk kell az időmérős teljesítményünkön, és azt gondolom, hogy ma egy komoly előrelépést sikerült elérnünk.”

„Hamilton váltócserés büntetése miatt a harmadik helyről indulhatok, és a rajthelyezés komoly esélyeket ad. Azonban nem vagyok álmodozó, és a cél továbbra is azonos: a lehető legtöbb pontot megszerezni.”

„Egy erős autóval rendelkezünk, jól bánik a gumikkal, így magabiztosan várom a holnapi futamot, ahol majd meglátjuk, mire is leszünk képesek.”

Perez eközben nem volt túl boldog, hiszen elmondása szerint jobb eredményre számított, mint a nyolcadik pozíció.

„Természetesen egy kiváló eredmény a csapat számára” – mondta a mexikói. „Személy szerint bevallhatom, hogy jobb helyezésre számítottam, mint a nyolcadik. A korábbi gyorsköreim jobbak voltak, a friss gumikon alulkormányozott volt az autóm.”

„Nem tudom, hogy miért, de meg fogjuk vizsgálni. Mindenesetre egy kemény verseny lesz a holnapi, és ahogy mindig, most is a legjobb tudásomat fogom nyújtani.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

Friss hírek