Verstappen vs. Ocon

Komoly fejlesztésekkel érkezik Kanadába a Haas

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team

Jelentős újításokkal érkezik a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra a Haas Forma-1-es csapata.

Az amerikai istálló remek formában kezdte a szezont, és még Spanyolországban is a 6. helyen ért célba egyik autója, habár a barcelonai hétvégén velük ellentétben a mezőny többi csapata első fejlesztési csomagját is pályára vitte.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner akkor azt mondta, logikus döntés volt részükről, hogy várnak az új elemek bevetésével, melyek végül jövő hétvégén, Montrealban kerülnek fel a VF-18-as kódjelű versenygépekre.

„Elég jelentős változtatásaink lesznek. Első szárny, padlólemez, megújul a bargeboard-terület is” – mondta a szakember.

„A cél nyilván az, hogy gyorsuljunk, hogy növeljük a sebességet. Számos csapat bevetette újításait Spanyolországban. Mi úgy döntöttünk, Kanadában vetjük be őket, hogy legyen egy kicsivel több időnk, hiszen még mindig egy kis csapat vagyunk, és nem tudunk olyan gyorsan reagálni, mint a nagyok.”

A Haas csapatának Monacóban a bargeboard bizonyos elemeit el kellett távolítania strukturális problémák miatt, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a csapat gyengén szerepelt az utcai pályán.

Az amerikai kiscsapat viszont a Pirelli abroncsaival is küszködött, főleg a hiperlágy gumikkal, melyeket jövő hétvégén újra használniuk kell.

„A gumikeverékek megértése lesz a prioritás számunkra az új csomaggal” – mondta Romain Grosjean.

„Ez a pálya teljesen más. Sokkal nagyobb a tempó, jobban meg kell lovagolni a kerékvetőket, szóval a beállítások nagyban eltérnek. A kanadai hétvége előtt a hiperlágy gumikat egy kicsit jobban meg kell értenünk.”

„A vasárnapi versenyen a három gumikeverék őszintén szólva egyáltalán nem működött nálunk. Csúszkáltunk csak, nem pedig vezettünk. Nem tudtuk olyan keményen nyomni, mint szerettük volna.”

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek