Komoly gondban az FIA az F1-es szezonnyitó előtt - F1VILÁG.HU

Komoly gondban az FIA az F1-es szezonnyitó előtt

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

Komoly fejtörést okoz a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy megtalálja a hamarosan a Ferrarihoz távozó Laurent Mekies utódját.

A szakember szeptemberben kezd el dolgozni az olasz csapatnál, eddig azonban ő volt az FIA versenyigazgató-helyettese az F1-es futamokon, illetve a szövetség biztonságért felelős főnöke.

Mekies nyárig folytatja a munkát az FIA-nál, ám az F1-es ügyekben már nem lesz érintett – így például a jövő heti szezonnyitón, az Ausztrál Nagydíjon sem lesz már jelen versenyigazgató-helyettesként.

Mekies feladatai között eddig az szerepelt, hogy amíg Charlie Whiting a verseny elindítását felügyelte a bokszutca falánál, addig ő a versenyirányításnál tartotta kézben a dolgokat – az ő felelőssége volt a biztonsági autó pályára küldése, vagy az esetleges piros zászlós versenymegszakítás a futam elején.

A szakember a korábban távozó Herbie Blash feladatait vette át tavaly, és ő volt gyakorlatilag Whiting jobbkeze.

Távozása pedig komoly fejtörést okoz az FIA-nak, egyelőre ugyanis nem tudni, hogy ki veszi át a feladatait.

Herbie Blash – aki 2016 végén távozott 20 évnyi szolgálat után – érintett maradt a motorsportban, leginkább a Porsche Szuperkupában tevékenykedett, illetve a Yamaha menedzsmentjében kapott szerepet, és az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a Superbike-világbajnokság thaiföldi versenyén lesz éppen.

Brit sajtóhírek szerint mindazonáltal a későbbi versenyeken elérhető lehet majd az FIA számára.

Hogy Melbourne-ben ki lesz a versenyigazgató-helyettes, azt egyelőre nem tudni.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!