Komoly újításokat visz a Brit GP-re a Force India

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Race Day - Spielberg, Austria
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM10. Austrian Grand Prix, Sunday 9th July 2017. Spielberg, Austria.

A szezon legjelentősebb fejlesztéseivel érkezik a hétvégi Brit Nagydíjra a Force India Forma-1-es csapata.

A kiscsapat remek formában kezdte az évet, jelenleg pedig a konstruktőri tabella 4. helyét foglalja el, 49 ponttal megelőzve a Williamst.

A Force India a barcelonai Spanyol Nagydíjon vetette be első komolyabb fejlesztési csomagját, majd rögtön sikerült is elérnie a szezon eddigi legjobb eredményét egy 4. és egy 5. hellyel.

A silverstone-i központtal rendelkező istálló sokat vár legújabb csomagjától is a hétvégi Brit Nagydíjon.

„Sok újítás érkezik Silverstone-ra, köztük egy új első szárny is. És vannak más elemek is, főleg az autó elején” – mondta Andrew Green, a Force India technikai igazgatója.

„Ez az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb fejlesztési csomagunk eddig a szezonban.”

Arra a kérdésre, hogy komolyabb újításokról van-e szó, mint Spanyolországban, Green így felelt: „Igen. És innentől kezdve fokozatosan fejlesztünk, Szingapúr környékén pedig jön egy újabb nagy csomag.”

Green hozzátette, minden héten sikerül jobban kiismerniük az új generációs versenyautót, azt azonban elismerte, hogy hamarosan el kell kezdeniük egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a 2018-as modellre.

„Lassan az jelenti majd a kihívást, hogy megosszuk a forrásainkat a két autó között. Ez a két autó egymáshoz igazodik. Ami a koncepciót illeti, minden, amit az idei autóval tanulunk, átmenthető a jövő évi modellre. Éppen ezért folyamatosan visszük pályára a fejlesztéseket. Egyre kevésbé lesznek gyakoriak és összetettek, de lesznek újítások.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!