Komoly vizsgálatra lesz szükség a McLarennél

Fotó: Bahrain GP
Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren MCL33 at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018. spark

Komoly vizsgálatra lesz szükség a McLaren Forma-1-es csapatánál a kiábrándító bahreini időmérő után.

Azok után, hogy a McLaren kettős pontszerzéssel kezdte a szezont Ausztráliában, a bahreini időmérőn sem Fernando Alonso, sem Stoffel Vandoorne nem jutott be a Q3-ba.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azt mondja, azért frusztráló a szombati gyengélkedés, mert a versenyzők „semmiféle problémát nem jeleztek az autóval kapcsolatban”.

„Egy kicsit nyilván meglepő, főleg a harmadik edzésen látott tempóhoz képest” – mondta a francia szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Egy nagy vizsgálatra lesz szükség. Fernando az utolsó körében talált némi tempót a második és a harmadik szektorban, ami korábban segített volna. Ki kell derítenünk, mi folyik itt.”

„Az egyensúly rendben van, a tapadás viszont nincs – ez a konklúziója a gyenge teljesítménynek. A versenyzők viszont semmiféle problémát nem jeleztek az autóval kapcsolatban.”

„Tavaly is küszködtünk Bahreinben, amit meg kell vizsgálnunk a versenypálya vonatkozásában. Az ausztráliai tempónk nem csak egy álom volt – igenis valós volt a futamon, és tudjuk, hogy holnap is jobb lesz a versenytempónk az egykörös tempónál.”

„De ki kell derítenünk, miért vagyunk lassúak az időmérőn. Fel kell tennünk néhány kérdést a gyárban. Mint mindenki más a bokszutca falánál, én is kicsit csodálkoztam, és meg kell értenünk, mi történt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!