Verstappen vs. Ocon

Komolyabb feladatokat adnának az F1-es rajtrácslányoknak

Fotó: Red Bull Ring
Fotó: Red Bull Ring

Új szerepet szán a Forma-1-es rajtrácslányoknak a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn még hetekkel ezelőtt nyilatkozott úgy, a sportág tulajdonosai szeretnék megvizsgálni, hogy valóban szükség van-e a csinos hölgyek jelenlétére az F1-es rajtrácsokon, leginkább azért, hogy a királykategóriáról ne az a kép alakuljon ki, hogy tárgyiasítja a nőket.

„Az, ahogy a nőket reklámra használják, igazán érzékeny téma. Nagyon komolyan vizsgáljuk ezt a területet. Sokan tradíciónak tartják a rajtrácslányok jelenlétét, mások szerint pedig kissé elavult ez a koncepció. Szóval foglalkozunk ezzel a kérdéssel is” – mondta még akkor Brawn.

Murray Barnett, a Liberty Media szponzorációs- és marketingfőnöke mindazonáltal a napokban úgy fogalmazott, nem akarnak megszabadulni a grid girlöktől, hanem inkább több fontosabb feladatot adnának nekik.

„100 százalékig elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy megvizsgáljuk a rajtrácslányok témáját, szeretnénk sokkal relevánsabb részévé tenni őket a versengésnek, hogy ne csak táblákat tartva álljanak az autók mellett” – mondta a szakember.

„Még nem igazán tudjuk, hogyan is fog kinézni mindez, de rá kellett jönnünk, hogy sokkal progresszívebbnek kell lennünk ezen a téren.”

Nemrégiben egyébként Olvasóink is szavaztak a kérdésben: a voksolásban résztvevők többsége szerint hiba volna, ha a jövőben nem lennének grid girlök a Forma-1-ben.

Szerinted maradjanak a rajtrácslányok a Forma-1-ben?

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek