Komplikációk léptek fel a sérült F2-es versenyzőnél - F1VILÁG.HU

Komplikációk léptek fel a sérült F2-es versenyzőnél

HIRDETÉS
Juan Manuel Correa, a múlt heti tragikus F2-es balesetben sérült versenyző „kritikus, de stabil” állapotban van, jelenleg egy londoni kórházban indukált kómában tartják.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Baku at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku City Circuit, Azerbaijan. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

Correa a baleset következtében kettős lábtörést és enyhe gerincsérülést szenvedett, ám már korábban felébresztették a mesterséges kómából. A 20 éves pilóta már tudja, mi történt a múlt hétvégi spái versenyen, és a család elmondta neki, hogy versenytársa, Anhoine Hubert elhunyt. 

Az F2 sérült versenyzőjét Liége-ben ápolták, azonban átszállították őt egy londoni kórházba, ahol azonban komplikációk léptek fel, és légzési elégtelenséget diagnosztizáltak nála. Correát ezt követően indukált kómába helyezték, műtüdő segíti a légzését és keringését. 

A család hivatalos közleményt adott ki a mai napon, amelyben tisztázzák fiuk jelenlegi állapotát, és megköszönik az eddigi támogatást. 

„Mindenekelőtt a fiunk nevében szeretnénk megköszönni mindenkinek a motorsport közösségén belül és kívül azokat a csodálatos és törődő, gyógyulást kívánó üzeneteket, amelyeket kaptunk. Biztosak vagyunk benne, hogy Juan Manuel mindet meg fogja nézni, amikor visszatér majd a közösségi oldalaira” – írták a szülők. 

„Figyelembe véve fiunk egyenességét és őszinteségét, ami jellemzi őt, szeretnénk tájékoztatni benneteket a sérüléseivel és fizikai állapotával kapcsolatban.”

„Az idő múlásával új komplikációk léptek fel a belgiumi hatalmas ütközés következtében. Amikor Londonba érkezett, Juan Manuelt akut, diffúz tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenséggel diagnosztizálták. Ez egy sérülés, amely az olyan balesetek következtében alakul ki, ahol nagy erőhatás éri az embert, mint itt is. Sajnos ez a sérülés akut légzési elégtelenséghez vezetett. Juan Manuel jelenleg az ilyen sérülésekre specializálódott intenzív kezelés alatt áll. Jelenleg indukált kómában fekszik és mesterséges keringés és lélegeztetés segíti őt. Juan Manuel kritikus, de stabil állapotban van.”

„Magabiztosak vagyunk, hogy a fiunk hatalmas küzdeni akarásával és erejével meglep minket, mint mindig, és teljesen felépül majd.”

„Ezen a ponton szeretnénk kérni, hogy tartsák tiszteletben a privátszféránkat. Családként össze kell tartanunk és 100%-ban Juan Manuel mellett kell lennünk.”

„Maria és én szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy részvétünket fejezzük ki Hubert családja felé. Összetört a szívünk, és csak elképzelni tudjuk a fájdalmat, amit fiuk elvesztése okozott számukra.”

Hirdetés

Mielőbbi felépülést kívánunk, Juan Manuel! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!