Megosztás:

Kompromisszumokat kötött új autójával a Renault

Február elején még nem a végleges autót mutatta be a Renault.
Február elején még nem a végleges autót mutatta be a Renault. © Renault Sport F1

Eléggé megcsúszott 2016-os versenyautójának fejlesztésével a Forma-1-ben idén már újra gyári csapatként szereplő Renault – árulta el Nick Chester technikai igazgató.

A szakember azt mondja, ennek legfőbb oka az, hogy a Lotus csapatának átvételéről csak meglehetősen későn döntött a francia gyártó, így későn derült ki az is, hogy idén már nem a Mercedes erőforrásait használják.

„Nagy kihívás volt” – mondta Chester az Autosportnak. „Általában, ha elérkezik a május, onnantól kezdve már nagyon nehéz integrálni egy új erőforrást. Márpedig mi egészen az év végéig nem tudtuk, mi lesz, szóval elég trükkös volt a helyzetünk.”

„Meg kellett változtatnunk a kasztni hátulját, a hűtés kialakítását – egy hónap alatt ez rengeteg munka. Nem olyan optimális a helyzet, mint szeretnénk. Nem kötöttünk olyan nagy kompromisszumokat, de nem volt elég időnk az optimalizálásra.”

A Renault február elején megtartotta csapatbemutatóját, ezen azonban csak egy demóautó tűnt fel. Chester elárulta, biztos abban, hogy az új autó elkészül majd a jövő heti első előszezoni tesztre.

„A srácok remekül reagáltak, már teljesítettük a törésteszteket is, és úton vagyunk az első tesztre. Nem volt könnyű, és szoros lesz, de meg tudjuk csinálni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nem zárja ki annak lehetőségét, hogy 2016-ban...

Hozzászólások

( komment)