A korábbi bajnok szerint jó ötlet, hogy gyerekek váltják a rajtrácslányokat - F1VILÁG.HU

A korábbi bajnok szerint jó ötlet, hogy gyerekek váltják a rajtrácslányokat

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg remek ötletnek tartja, hogy idén már rajtrácslányok helyett gyerekeket alkalmaznak a száguldó cirkuszban.

A sportág tulajdonosa, a Liberty Media nemrég jelentette be, hogy a csinos hölgyek helyett az idei évben már gyerekek foglalhatnak helyett a versenyautók mellett a rajtokat megelőzően.

Bár a rajongók többsége nem örül a döntésnek, a Mercedes korábbi világbajnoka, Nico Rosberg örül, hogy a Liberty Media gondol a fiatalabb generációra.

„Amikor bejelentették, hogy az idei évtől már nem lesznek rajtrácslányok, egy kicsit furcsának tartottam a döntést” – vallotta be Rosberg.

„De amikor elárulták, hogy gyerekek váltják őket, remek ötletnek tartottam. Főleg azért, mert a gyerekek az igazi rajongók, és példaképnek tekintik a versenyzőket. Szóval ez nagyon különleges, és impulzust adhat további tinédzserek számára, hogy kapcsolatba kerüljenek a sporttal. Szerintem ez egy remek megközelítés.”

A Forma-E-ben egy ideje már szerephez jutnak a rajtrácsgyerekek | Fotó: FIA Formula E

A Forma-1-ben korábban szintén versenyző Timo Glock egyetért Rosberggel: a német örül, hogy a gyerekek közel kerülhetnek kedvenceikhez.

„Először megráztam a fejem, amikor hallottam, hogy nem lesznek rajtrácslányok” – mondta Glock. „De akkor még nem volt világos, hogy rajtrácsgyerekek lesznek.”

„Persze a rajtrácslányok már kezdettől fogva hozzátartoztak a Forma-1-hez. Nehéz elvonatkoztatni ettől egyik napról a másikra. De természetesen nagyszerű, hogy a gyerekek közel kerülhetnek bálványaikhoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!