Korábbi Porsche-főnök lesz a McLaren csapatvezetője

Fotó: Porsche
Fotó: Porsche
A Porschétől érkező Andreas Seidl lesz a McLaren Forma-1-es csapatának új ügyvezető-igazgatója – jelentette be a brit istálló csütörtök délután.

A Porschétől érkező Andreas Seidl lesz a McLaren Forma-1-es csapatának új ügyvezető-igazgatója – jelentette be a brit istálló csütörtök délután.

A wokingi istálló már az elmúlt évben komoly átszervezéseket kezdett, távozott például Eric Boullier versenyigazgató, ám a McLarenen belüli változtatások nem értek még véget.

A McLaren csütörtökön közleményt adott ki, melyben bejelentette, a korábban a Porsche WEC-programját felügyelő Andreas Seidl ügyvezetőként csatlakozik a csapathoz „a 2019-es idény során”.


„Ez egy óriási kiváltság és kihívás, amire készen állok, és amely mellett elköteleztem magam” – mondta a szakember.

„Az, hogy lehetőséget kapok arra, hogy hozzájáruljak a McLaren örökségéhez, igazán különleges és inspiráló. A McLarennek megvan a víziója, a vezetése és a tapasztalata, de a legfontosabb, hogy a szakemberei is ahhoz, hogy visszakerüljön az élre, és nekem abszolút ez lesz a misszióm.”

Seidl közvetlenül Zak Brownnak jelent majd, és a három fő részleg munkáját hangolja majd össze.

A csapat technikai igazgatója James Key lesz, aki hamarosan szintén csatlakozik a McLarenhez: a szakember az autó tervezéséért lesz felelős, míg Simon Roberts a gyártási folyamatokat felügyeli. A pályaműveletek koordinálását Paul James csapatmenedzser végi majd.

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek