Koreában bevetné módosított autóját a Lotus - F1VILÁG.HU

Koreában bevetné módosított autóját a Lotus

HIRDETÉS

A Koreai Nagydíjon várhatóan élesben is beveti új, hosszabb tengelytávú versenyautóját a Lotus Forma-1-es csapata.


A Koreai Nagydíjon várhatóan élesben is beveti új, hosszabb tengelytávú versenyautóját a Lotus Forma-1-es csapata.

Az enstone-i gárda az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján Kimi Räikkönen segédletével próbálta ki a módosított kasztnit, végül azonban úgy döntött, a versenyen a régebbi specifikációt használja.

A monzai versenyhétvégét követően a Lotus szakemberei keményen dolgoztak az új versenyautón, így az istálló várhatóan Koreában élesben is beveti azt. A Lotus tervei szerint Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is megkapja a hosszabb tengelytávú versenyautót.

Eric Boullier alakulata Szingapúrba el sem vitte magával az új kasztnit, a csapat ugyanis nem akarta veszélybe sodorni hétvégi esélyeit.

„Koreában remélhetőleg mindkét autónk ilyen lesz már egész hétvégén – illetve a szezon hátralévő részében is” – mondta a csapatfőnök a hosszabb tengelytávval kapcsolatban.

A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane biztos abban, komoly előnyökkel jár majd az újítás.

„Sokkal stabilabbá válik majd az autónk” – mondta a szakember. „A versenygép jelenlegi gyengeségei akkor jönnek elő, amikor együttesen van szükség kanyarodásra és fékezésre.”

„A hosszabb tengelytáv elméletben lehetővé teszi számunkra, hogy jobbak legyünk ezen a területen. Remélhetőleg egy stabilabb autót kapunk, és ezzel együtt a versenygép alulkormányzottá sem válik majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!