Kovalainen a futamgyőzelmet célozza meg - F1VILÁG.HU

Kovalainen a futamgyőzelmet célozza meg

HIRDETÉS

Heikki Kovalainen bízik benne, hogy megszerezheti pályafutása első futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon, miután fölényes diadalt aratott a szombati időmérő edzésen, és az élről vághat majd neki a vasárnapi versenynek.

Heikki Kovalainen bízik benne, hogy megszerezheti pályafutása első futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon, miután fölényes diadalt aratott a szombati időmérő edzésen, és az élről vághat majd neki a vasárnapi versenynek.

A McLaren finn pilótája az utolsó pillanatokban megfutott gyorskörével happolta el Mark Webber elől a pole pozíciót, akit több mint fél másodperccel előzött meg.

Kovalainen az egész hétvégén brillírozott, és nyolc tizeddel bizonyult gyorsabbnak csapattársánál, a hazai színekben versenyző Lewis Hamiltonnál, aki csak a negyedik helyen landolt.

“Minden nagyon jól alakult számomra eddig a hétvégén” – mondta Kovalainen, aki eddig mindössze egyetlen dobogós helyezést szerzett az idei évben. “Az elmúlt héten megrendezett teszten sikerült javulást elérnünk, és az egész hétvégén kiváló formában voltunk.”

“Nagyon sok időt töltöttem Silverstone-ban, a családom és a barátaim is itt vannak, így nagyon boldog vagyok, hogy pályafutásom első pole pozícióját itt szerezhettem meg, és mindent megteszek majd azért, hogy holnap is legalább ilyen jól teljesítsek.”

“Kimi és Mark, akik körülöttem vannak, nagyon jó versenyzők, így nem lesz egyszerű dolgom a holnapi futamon. Az egész hétvége alatt kiváló volt a teljesítményünk, és bízom benne, hogy a stratégiánk is megfelelő, így mindenképpen a futamgyőzelemre hajtok a vasárnapi versenyen.”

Kovalainen azt is elmondta, hogy az edzés végéhez közeledve, egyre rosszabbak voltak a körülmények a pályán, ugyanis felkerekedett a szél.

“Az első etapban nem voltak ideálisak a körülmények, tudtuk, hogy bármikor leszakadhat az ég, hiszen esőfelhők gyülekeztek a pálya felett. Az első gyorsköröm alkalmával forgalomba ütköztem, így nem tudtam túl jó időt autózni, tehát mindent meg kellett tennem annak érdekében, hogy még az eső előtt javítsak.”

“A második etap már jobb volt, majd az utolsó körben szintén rosszabbodtak a körülmények. Úgy gondolom, hogy felkerekedett a szél. Már az első gyorsköröm sem volt rossz, de a másodikat tökéletesen összeraktam. Nagyon boldog vagyok” – tette hozzá Kovalainen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!