Kovalainen: Csak azért nem versenyzek, mert nem fizetek - F1VILÁG.HU

Kovalainen: Csak azért nem versenyzek, mert nem fizetek

HIRDETÉS

Vélhetően nem kap több lehetőséget a nagydíjhétvégék pénteki edzésnapjain a Caterham Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Heikki Kovalainen.


Vélhetően nem kap több lehetőséget a nagydíjhétvégék pénteki edzésnapjain a Caterham Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Heikki Kovalainen.

Az egyszeres futamgyőztes Bahreinben és Spanyolországban is vezethette a maláj kiscsapat autóját a pénteki szabadedzéseken, ám saját bevallása szerint a szezon további részében erre nem fog sor kerülni.

„Szerintem nem” – mondta Kovalainen, majd elárulta azt is, mi volt az oka annak, hogy a szezon elején több alkalommal is lehetőséget kapott a tréningeken.

„Azért volt, mert a csapat nehezen tudta kiértékelni az új elemeket a bajnokság elején.”

A 31 esztendős versenyzőről egyébként nemrégiben azt pletykálták, akár már idény közben átveheti majd Giedo van der Garde helyét a csapatnál. Ami biztos, hogy más versenysorozatok egyelőre nem érdeklik.

„Momentán nem érdekelnek más szériák. Csak a Forma-1. Már idén is sok megkeresést kaptam más sorozatokból, de a szívem a Forma-1-é.”

Kovalainen elmondta, feladata most az, hogy meggyőzzön egy csapatot arról, ő a megfelelő választás, nem pedig egy olyan versenyző, aki tehetős támogatói révén akar ülést szerezni magának.

„Én mindig fizetést kaptam a munkámért. Soha nem kerestem pénzt azért, hogy ülést szerezzek magamnak. Nem tettem így korábban sem, és nem fogom ezt tenni a jövőben sem. Viszont úgy gondolom, a pénz az egyetlen oka annak, hogy jelenleg nem versenyzem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!