Verstappen vs. Ocon

Kovalainen: Még nem értük el a középmezőnyt

Noha nem a várakozásoknak megfelelően indult a 2012-es szezon a csapat számára, a Caterham versenyzője, Heikki Kovalainen arra számít, az istálló még az idény vége előtt képes lesz arra, hogy a középmezőnybe verekedje magát.


Noha nem a várakozásoknak megfelelően indult a 2012-es szezon a csapat számára, a Caterham versenyzője, Heikki Kovalainen arra számít, az istálló még az idény vége előtt képes lesz arra, hogy a középmezőnybe verekedje magát.

A maláj kézben lévő istálló abban bízott, már a szezon elejétől kezdve harcban lehetnek a középmezőny alakulataival, ennek ellenére sem Ausztráliában, sem Malajziában nem volt jó Kovalainen, illetve csapattársa, Vitaly Petrov tempója.

A Caterham csapata a hétvégi Kínai Nagydíjon pályára visz néhány fejlesztést, melytől természetesen mindenki előrelépést vár, és Kovalainen is abban bízik, a szezon előrehaladtával egyre közelebb kerülhetnek a középmezőnyhöz.

„Nehéz megmondani, mikor zárkózhatunk fel a középmezőnyre, de azt a célt kell kitűznünk magunk elé, hogy csökkentsük a lemaradást” – magyarázta Kovalainen az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„A szezon vége felé már képesek kell, hogy legyünk erre. Persze remélhetőleg gyorsabban megy majd, de arra nem számíthatunk, hogy a többiek a babérjaikon ülnek. Mindenki fejlődik. Remélhetőleg mi jobban fogunk, mint néhány más csapat. Még nem vagyunk azon a szinten, mint egyes alakulatok, de tudjuk, mely területeken kell még komoly fejlődést elérnünk.”

Kovalainen a melbourne-i időmérőn közel 1 másodperccel volt lemaradva az előtte végző versenyzőtől, míg Malajziában 3 tizedmásodperces hátrányt szenvedett el a toro rossós Jean-Eric Vergnével szemben, noha a történethez hozzátartozik, a francia kénytelen volt megszakítani leggyorsabb körét gumiproblémái miatt.

„A valóság az, hogy még nem nagyon vagyunk ott. Még nem igazán sikerült csatlakoznunk a középmezőnyhöz. Amint ezt sikerül elérni, néhány autót magunk mögé utasíthatunk, de a mezőny nagyon szoros.”

„Sikerült fejlődést elérnünk a tél folyamán, mi több, folyamatosan javulunk. Egyszerűen csak időbe telik, viszont az biztos, hogy jó úton haladunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is küzd a túlélésért a Caterham

A Caterham csődbiztosa, Finbarr O’Connell úgy véli, köszönhetően annak, hogy a leafieldi alakulat rajthoz állt a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban, van esély az istálló

Palmer visszautasította a Caterham ajánlatát

A GP2 idei világbajnoka, Jolyon Palmer elárulta, hogy visszautasította a Caterham ajánlatát, miszerint rajthoz állhatott volna a Forma-1 szezonzáró futamának helyet adó Abu Dhabi Nagydíjon.

Három hete van a Caterhamnek

A Caterham Forma-1-es csapatának ügyvivője, Finbarr O’Connell úgy nyilatkozott, három hete van a leafieldi alakulatnak arra, hogy befektetőket találjon, kiknek segítségével az istálló 2015-ben rajthoz

Friss hírek