Kovalainen nem lesz másodhegedűs Hamilton mellett - F1VILÁG.HU

Kovalainen nem lesz másodhegedűs Hamilton mellett

HIRDETÉS

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button szerint kemény szezon vár honfitársára, Lewis Hamiltonra, akinek újdonsült csapattársa, a Renault egykori versenyzője, Heikki Kovalainen mellett kell majd bizonyítania.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button szerint kemény szezon vár honfitársára, Lewis Hamiltonra, akinek újdonsült csapattársa, a Renault egykori versenyzője, Heikki Kovalainen mellett kell majd bizonyítania.

“Biztos vagyok benne, hogy Kovalainen nem elégszik meg azzal, hogy néhány versenyt megnyer, azonnal a bajnoki címet célozza meg” – mondta Button a vasárnap megrendezett Bajnokok Versenyén.

“Nem fog visszavenni csak azért, mert Lewis lesz a csapattársa. Viszont úgy gondolom, hogy ez mindkét fél számára előnyös lesz.”

A McLaren pénteken kiadott hivatalos közleményében jelentette be, hogy leigazolta Kovalainent a 2008-as idényre, akinek helyét a wokingiak egykori versenyzője, Fernando Alonso vette át a Renault-nál még a hét elején.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka azok után hagyta el a brit csapatot, hogy egyszerűen képtelen volt kijönni a vezetőséggel, és nem tudta elviselni, hogy egyenlő feltételekkel kell versenyeznie csapattársával, Lewis Hamiltonnal, aki több mint tíz éve a McLaren védelmét élvezi.

Kovalainen debütáló éve nem sikerült a legjobban a Renault-nál, azonban egyre javuló teljesítményével végül felülmúlta nálánál jóval tapasztaltabb csapattársát, Giancarlo Fisichellát.

Bár a francia gárda vezetése elégedett volt teljesítményével, mégis úgy döntött, nem tart igényt szolgálataira a következő idényben, és Nelsinho Piquet-t ülteti a nagy visszatérő Fernando Alonso mellé, elkerülvén azt, hogy ismét versenyhelyzet alakuljon ki a csapattársak között.

Bár egyesek úgy gondolták, hogy a McLaren házon belül megoldja a dolgokat, és tesztpilótáját, Pedro de la Rosát ülteti Alonso helyére, a wokingiak vezetése pénteken megerősítette, hogy a Hamilton Kovalainen párossal vág neki a jövő évnek.

“Remek srác, megérdemli az ülést” – mondta Button finn kollégájáról. “Nem lett volna jó, ha ki kellett volna hagynia egy évet a Forma-1-ben. Örülök, hogy kapott állást a 2008-as idényre.”

Kovalainen úgy gondolja, egyenlő feltételekkel versenyezhet a jövő évben Hamiltonnal.

Hirdetés

“A legelső dolog, amit tisztáztam a csapattal, mielőtt aláírtam a szerződésem, hogy azonos feltételekkel versenyezhetek” – mondta a finn pilóta a BBC rádióban. “Úgy gondolom, hogy a pályán hatalmas csatákat vívunk majd egymással, de távol a pályától csak nevetünk majd ezen.”

Hamilton édesapja, Anthony is bízik benne, hogy sokkal kevesebb vita és nézeteltérés lesz majd a következő évben, miután az idei szezonban rengeteg botrány volt a McLaren háza táján.

“Nem hiszem, hogy gond lenne a jövő évben” – mondta. “Kemény évünk volt 2007-ben, és szerintem mindenki csak arra koncentrál, hogy bárki is nyer, problémamentes idényt produkáljon a csapat.”

“Heikki egy remek srác, Lewis is tisztességes, így biztos vagyok benne, hogy jól kijönnek majd egymással. Jó ideje ismerjük, hiszen Lewis és Heikki versenyzett már egymás ellen még gokartban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!