Kovalainen szerint nem lesz kivételezés a McLarennél - F1VILÁG.HU

Kovalainen szerint nem lesz kivételezés a McLarennél

HIRDETÉS

Heikki Kovalainennek semmi kétsége afelől, hogy egyenlő feltételek mellett szállhat majd harcba a bajnoki címért a következő idényben, mint csapattársa, Lewis Hamilton.

Heikki Kovalainennek semmi kétsége afelől, hogy egyenlő feltételek mellett szállhat majd harcba a bajnoki címért a következő idényben, mint csapattársa, Lewis Hamilton.

“Nem igazoltam volna a csapathoz, ha nem lettem volna biztos abban, hogy egyenlő feltételek mellett szállhatok harcba a bajnoki címért az idei évben” – mondta Kovalainen a riportereknek a McLaren új autója tegnapi bemutatóján Stuttgartban.

“Egyelőre még nem tudhatod, miként alakul majd a következő idény, de a startnál biztosan azonos esélyem lesz, mint Lewisnak, és csak rajtam múlik, milyen munkakapcsolatot alakítok ki a csapattal, illetve mennyire leszek versenygépes. Aztán majd meglátjuk, mi fog történni.”

“Azonban biztos vagyok benne, hogy egyenlő bánásmódban részesülök” – tette hozzá a finn versenyző, aki a Renault-tól igazolt át a McLarenhez, ahhoz a csapathoz, amely több mint egy évtizede támogatja Hamiltont.

Kovalainen azt is bevallotta, a szezon kezdetéig a lehető legjobban meg kell ismernie csapatát, hogy ne legyen hátrányban csapattársával szemben az idei évben.

“Ez az, amin a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig dolgoznom kell” – magyarázta. “Az igazat megvallva, ezt a munkát már azon a napon megkezdtem, mikor aláírtam a szerződésem a csapattal. A következő nap már a gyárban voltam, körbenéztem, és megpróbáltam mindenkit megismerni. Azon voltam, hogy megtudjam, miként dolgozik a csapat.”

“Ez az, amire sokkal jobban oda kell figyelnem, mint Lewisnak. Ő már mindent ismer. Sok munkám lesz, de a szezonnyitóig be fogok illeszkedni a csapatban, nem lesz gond. A srácok szívélyesen fogadtak, így nem gondolom, hogy bármiféle nehézségbe ütköznék a felkészülési időszak alatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!