Kovalainen: Van még potenciál a Lotus autójában - F1VILÁG.HU

Kovalainen: Van még potenciál a Lotus autójában

HIRDETÉS

Nagy várakozásokkal tekint a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj elé a Team Lotus versenyzője, Heikki Kovalainen.


Nagy várakozásokkal tekint a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj elé a Team Lotus versenyzője, Heikki Kovalainen.

A finn pilóta a tizennegyedik helyen zárta a monacói hétvégét, ám elmondása szerint jó esélyük van arra, hogy Montrealban megismételjék barcelonai teljesítményüket, ahol is a csapat – Kovalainen révén – bejutott az időmérő edzés második etapjába.

„Kanada a szezon egyik fénypontja, és tudom, hogy a csapatban mindenki alig várja már, hogy ott versenyezzünk” – mondta Kovalainen a Lotus hivatalos weboldalának.

„Természetesen nincs meg az az intenzitása, mint Monacónak, amikor a pályán kívül tartózkodsz, de az egész város nyüzsög, fantasztikus a légkör, bárhova is menj. A tömeg szintén nagyon szenvedélyes, látszik a rajongókon, mit jelent nekik a versenyzés.”

A 29 éves versenyző hozzátette, a pálya maga nagy kihívást jelent, úgy az autóknak, mint a versenyzőknek. Kovalainen azonban bízik abban, hogy a pénteki szabadedzéseken sikerül jó alapbeállításokat találni a T128-as versenygépnek.

„Ami a pályát illeti: remek kihívás. A fékeket nagyon megterheli, és a féktávokon nagyon precíznek kell lenni, hogy össze tudjunk rakni egy gyors kört” – magyarázta a Lotus versenyzője.

„A kerékvetők használata is kulcskérdés, használni kell őket, amennyire csak lehet, a lehető leghatékonyabban. Jó időt érhetsz el, ha olyan beállítása van az autódnak, mellyel könnyedén meglovagolhatod a kerékvetőket, szóval ez egy nagyon fontos cél lesz majd a szabadedzéseken.”

Kovalainen elmondta, nagyon reméli, hogy versenyképesek lesznek Montrealban, és a Pirelli szuperlágy abroncsaival is jobban megbirkóznak majd, mint az elmúlt hétvégén, Monacóban.

„Azt hiszem, képesek leszünk megismételni a spanyolországi teljesítményt. A monacói egy furcsa verseny volt számomra: nem tudtam kihozni a legtöbbet a gumikból, és még ha több is volt az autóban, egyszerűen nem tudtuk kamatoztatni ezt a versenyen. Most viszont rengeteg adat áll rendelkezésünkre, melyeknek hála maximalizálhatjuk az autóban rejlő lehetőségeket, Kanada pedig egy nagyszerű hely ahhoz, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk ennek elérése érdekében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!