Közel a szakításhoz Leclerc és a Ferrari?

Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Olasz médiajelentések szerint komoly próbatétel előtt áll Charles Leclerc és a Ferrari kapcsolata a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon történtek után, és az sem kizárt, hogy a felek külön utakon folytatják hamarosan.

Charles Leclerc a 2019-es évre Kimi Räikkönent váltotta a patinás olasz istállónál, és bár sebessége és tehetsége megkérdőjelezhetetlen, az évad első versenyein nem tudott jó eredményeket elérni – nemegyszer a Ferrari hibái, illetve stratégiai döntései miatt.

Leclerc nagy reményekkel érkezett hazai versenyére, Monacóba, ahol azonban már az időmérőn megpecsételődött a sorsa: egy stratégiai hiba miatt a monacói már a Q1-ben kiesett, így csak a 15. helyről várhatta a versenyt.

A futamon aztán Leclerc határozottan próbált előrejutni: merész előzésekkel próbálkozott, Nico Hülkenbergbe azonban beletört a bicskája. A Ferrari versenyzője a Rascasse-ban akarta előzni a németet, ám összeütköztek, Leclerc pedig fel kellett, hogy adja a versenyt.

A Formula Passion című olasz lap pedig már arról ír, Leclerc és a Ferrari között egyre rosszabb a kapcsolat, és ez akár odáig vezethet, hogy a monacói távozik Maranellóból.

„A Monacói Nagydíj valószínűleg nagyon sokba kerül a Ferrarinak” – írja cikkében a lap, mely szerint a Ferrari és Leclerc menedzsmentje közti kapcsolat „közel áll a törésponthoz”.

A lap szerint Leclerc lényegében kinyilatkoztatott Monacóban bevállalós versenyzésével, a Ferrari ugyanis kifejezetten azt kérte tőle, óvatosan próbáljon meg feljebb kapaszkodni a pontszerzés reményében.

„Segélykiáltását” pedig állítólag a rivális csapatok is meghallották: úgy hírlik, szolgálatai iránt egy másik topcsapat érdeklődhet, ahol hamarosan elérhetővé válhat egy versenyzői ülés.

A lap értesüléseit persze érdemes fenntartásokkal kezelni: mi a magunk részéről nehezen tudjuk elképzelni, hogy Leclerc és a Ferrari kapcsolata fordulóponthoz érkezett, sokkal inkább az olasz sajtó nyomásgyakorlása lehet az, ami az efféle teóriákat útnak indítja…

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél