A közös időkről vallott Button: Hamilton egy kicsit furcsa volt! – F1VILÁG.HU

A közös időkről vallott Button: Hamilton egy kicsit furcsa volt!

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A korábbi Forma-1-es világbajnok. Jenson Button azt mondja, Lewis Hamilton „egy kicsit furcsán” viselkedett, amikor annak idején csapattársak voltak a McLarennél.

Button hamarosan megjelenő életrajzi könyvéből nemrég a The Daily Telegraph idézett részleteket. Button elárulta, voltak pillanatok a Hamiltonnal való partnerség idején, amiket nehéz volt megértenie.

A brit versenyző felidézte a 2010-es Török Nagydíjat, ahol elmondása szerint Hamilton megvádolta őt azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást.

„Az első szezon feléig előtte voltam a pontversenyben” – írja Button könyvében.

„Hogy szerette-e, hogy megveri a csapattársa? Vélhetően nem, de ő egy autóversenyző, és biztos vagyok benne, hogy akárcsak én, ő is élvezte a kihívást.”

„Személy szerint nem volt gondja belem, de azt el lehet mondani, hogy egy kicsit zabos volt. Nem hiszem, hogy az ízlésének megfelelő voltam, hogy őszinte legyek. Törökországban pedig kissé rosszra fordultak a dolgok, amikor majdnem volt egy ütközésünk, ami némi konfrontációhoz vezetett.”

Az említett verseny során Hamilton dühös lett, amikor Button megelőzte őt a pályán. Az azóta már háromszoros világbajnok úgy gondolta, hogy a taktikának megfelelően tartják a pozíciókat, ám ahelyett, hogy tisztázta volna a dolgot csapatával, számon kérte Buttont.

„A dobogón a média szerint kissé „fagyos” volt a testbeszéd, és csendes ünneplés volt. Valójában egyenesen odajött hozzám és kérdőre vont: ’A csapatutasítást figyelmen kívül hagyva előztél meg?’.”

„Jézusom! Ő volt a győztes!”

„’Nem’. Mondtam neki. ’Nem előztelek meg a csapautasítás ellenére. Senki sem mondta, hogy nem előzhetlek meg.’ Ezután azt gondolta, hogy a csapat az én oldalamra állt, bár azt soha nem magyarázta meg, miért tennének így, hiszen egy kettős győzelem felé tartottunk. A sajt mérnökeinken kívül a csapatnál még csak senki le se sz*rta, ki lesz az első, vagy a második.”

„Egy kicsit furcsa volt, szükségtelen, és némi bizonyíték arra, hogy a mosoly mögött nem minden volt rendben.”

Button elárulta azt is, akkor sem volt túl boldog, amikor a 2012-es Belga Nagydíjon Hamilton a közösségi oldalára feltöltött egy fotót kettejük titkos telemetriájáról, megerősítve, hogy az időmérőn eltérő hátsó szárnyat használtak.

„Nem tudom, mire gondolt. De az biztos, hogy az elégedetlenége nem felém, hanem a csapat felé irányult. Viszont nekem is kárt okozott, mert egy telemetriai adatot nem tesz az ember közszemlére…”

„Az említett kép ugyanis felfedett olyan dolgokat, amiket kemény munkával igyekszel titokban tartani a riválisok elől. Én pedig kifejtettem az érzéseimet ezzel kapcsolatban.”

„A hivatalos verzió az volt, hogy ’csalódott’ vagyok. A nem hivatalos reakcióm valahogy így hangzott: ’Mi a f*sz!?’ De tudtam, hogy nem személyes az ügy. Habár egy kicsit ostoba. De nem arról volt szó, hogy ’utálom Jensont’.”

„Később aztán bejelentették, hogy Lewis távozik, és Nico Rosberg csapattársa lesz a Mercedesnél. Sajnáltam ezt, mert élveztem a rivalizálásunkat. A pályán kívül viszont még mindig egy kicsit furcsa volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!