Kubica 2019 után is maradni akar a Forma-1-ben

Fotó: Williams
Fotó: Williams
A Williams színeiben idén visszatérő Robert Kubica azt mondja, hosszú távra tervez a Forma-1-be, így még sok évig maradna a száguldó cirkuszban.

A Williams színeiben idén visszatérő Robert Kubica azt mondja, hosszú távra tervez a Forma-1-be, így még sok évig maradna a száguldó cirkuszban.

Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, 2019-ben viszont ismét rajthoz áll az F1-ben, miután a Williams szerződést kínált neki.

„Olyan érzés, mintha újra debütálnék” – mondta Kubica egy lengyelországi eseményen a minap.

„Nagyok az érzelmek, de természetesen más, mint 12 éve, amikor a BMW Sauberrel bemutatkoztam a Forma-1-ben.”

„Viszont ez nemcsak egy visszatérés az F1-be – remélem, hogy itt is tudok maradni!”

Kubica azt mondja, úgy érzi, felkészült a rá váró kihívásokra, bár sokan kételkednek abban, hogy jó munkát tud végezni a Williamsnél – nem feltétlenül sérült karja, hanem inkább amiatt, mert túl sok ideig volt távol az F1-től.

„Ha azt érezném, hogy nem állok készen, soha nem térnék vissza az F1-be” – mondta.

A Williams tavaly kiábrándító évet zárt a Forma-1-ben, Kubica azonban azt mondja, mindent belead majd, hogy segítse a csapatot.

„A helyzet nem egyszerű, ezt mindannyian tudjuk. Nem szeretek ígérgetni, de én a legjobbat nyújtom majd. Azt gondolom, a csapat tanult a tavalyi év hibáiból, szóval ez az év már valamivel könnyebb lesz.”

„Az én célom pedig az, hogy visszanyerjem azt a formát, ami a balesetem előtt volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek