Verstappen vs. Ocon

Kubica a Ferrarinál köthet ki 2019-ben

Fotó: Hungaroring Media
A Forma-1-es visszatérésre törekvő Robert Kubica elismerte, ha versenyzési lehetőséget nem kap a száguldó cirkuszban, elképzelhető, hogy a Ferrari tesztpilótája lesz.

A Forma-1-es visszatérésre törekvő Robert Kubica elismerte, ha versenyzési lehetőséget nem kap a száguldó cirkuszban, elképzelhető, hogy a Ferrari tesztpilótája lesz.

A lengyel jelenleg a Williams tesztpilótájaként tevékenykedik az F1-ben, és mivel a brit csapat még nem jelentette be, hogy ki lesz George Russell csapattársa 2019-ben, Kubica okkal bizakodhat abban, hogy neki szavaz bizalmat az istálló.

Kubica szereplését ráadásul a hírek szerint egy lengyel olajvállalat 10 millió dollárral megtámogatná.

„Nagyszerű lenne, ha versenyezhetnék jövőre, de a visszatérésnek megfelelőnek kell lennie” – mondta a rutinos versenyző az Auto Motor und Sportnak.

„Nem akarok erőltetni semmit. Jutalom kell, hogy legyen egy hosszú utazás után. Nem titok, hogy a Williams partnereket keres, hogy betöltse Lance [Stroll] helyét. Attól függ, milyen igényeik vannak a második versenyzővel szemben.”

„Ha ugyanazok a céljaik, mint nekem, akkor csak segíteni tudom őket.”

Kubica azt mondja, próbálja sürgetni a Williams csapatát a döntéssel.

„Már most késő van. Már tegnap tudni szerettem volna… De arra számítok, hogy két héten belül világossá válik a helyzet.”

Ha pedig a Williams végül nem mellette dönt, Kubica akár a Ferrari tesztpilótája is lehet jövőre.

„Talán” – mondta mosolyogva. „Vannak egyeztetések.”

„Ha lehetőségen van arra, hogy akár csak egy rövid teszt erejéig magamra öltsem a vörösök overallját, azzal életem álma válna valóra.”

Kubica korábban egyébként elárulta, még súlyos ralibalesete előtt megállapodott a Ferrarival, így 2012-ben ő lehetett volna Fernando Alonso csapattársa.

„Egyszer már közel kerültem hozzá, de a balesetem miatt nem jött össze” – mondta most a lengyel.

„Nem azt mondom, hogy most összejön, de ha esély kínálkozik rá, meg fogom gondolni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek