Fotó: Williams F1
Hírek

Kubica: A teszten sem történt csoda

Robert Kubica Barcelonában másodszorra is beülhetett a Williams F1-es versenygépébe – szerdán ugyanis tesztlehetőséget kapott, ám az autóról ezúttal sem változott a véleménye.

Kubica a pénteki szabadedzésen körözhetett a Williamsszel, és egyáltalán nem volt elégedett azzal, amit tapasztalt. A lengyel összesen 123 kör megtételét követően elmondta, egyelőre a teszt során sem sikerült megoldaniuk az alapvető problémáikat.

„Nem, nem találtunk megoldást. Nem történt varázslat” – mondta Kubica a szerdai tesztet követően.

„Az út, amelyet követnünk kell, világos. Világos, hogy mik a problémáink. Tudjuk, hogy az egyensúllyal van a gond, és meg kell találnunk a lehető legjobb utat, hogy ezen felül tudjunk kerekedni – mindezt a korlátozott idő alatt, ami a rendelkezésünkre áll. Olyan gyorsan kell, amilyen gyorsan csak lehet.”

Kubica elmondta, nem várták, hogy a tesztet követően megszűnnek az autó „betegségei”, ám legalább tudják, hogy melyek azok a területek, amelyen fejlődniük kell. Ennek érdekében kipróbáltak néhány változtatást, ám a munka még közel sincs befejezve.

„Van néhány dolog, amelyet ki kell küszöbölnünk, de ez nem megy 24 óra alatt. Kipróbáltunk néhány ötletet, amelyeket normális esetben nem tesztel az ember. Azért tettük, hogy megnézzük, milyen hatással vannak ezek az autóra – vagy egyáltalán hatással vannak-e rá. Nagyon hatékonynak kellett lennünk ez a rövid tesztidő alatt.

Szólj hozzá!