Kubica: A változás látszik, de csoda nincs

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Nem vár csodát a hétvégi Kínai Nagydíjtól, de valamilyen változás érződik a Williams autóján – véli Robert Kubica, az istálló versenyzője.

A Williams egyelőre nem találja a kiutat a gyenge teljesítményből, és a bahreini teszteken sem tudtak csodát tenni – azonban egy kis beállításmódosítással sikerült változásokat elérniük a Kínai Nagydíjra

Kubica elmondta, „jó jel”, hogy érzik a változást az autó kezelhetőségében, azonban ezekhez a változásokhoz is hozzá kell igazítani a Williamset. 

„Az autó kicsit másképp viselkedik az előző két hétvégéhez képest, szóval ez jó jel” – mondta Kubica. „Most meg kell vizsgálnunk az adatokat, hogy mit csináljunk, mivel az egyensúly teljesen más az előző két hétvégéhez képest.”

„Változtattunk dolgokon, de nem arról van szó, hogy új fejlesztéseink lennének. Csak megváltoztattunk valamint az autó karakterisztikáján, és úgy tűnik, hogy másképp reagál rá.”

„Természetesen ezen a pályán nagy az alulkormányzottság, szóval várunk, aztán meglátjuk.”

Habár érzésre teljesen másképp viselkedik az autó, Kubica nem számít arra, hogy drámai változás lesz a tempót illetően. 

„Ha az elmúlt két hónapban nem sikerült fordítanunk a dolgokon, akkor ez 12 óra alatt sem fog megtörténni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Ilyenek voltak a gumitaktikák a Kínai Nagydíjon

A kétkiállásos stratégia volt a nyerő a Forma-1-es világbajnokság harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. A Pirelli infógrafikájának köszönhetően most megnézheted, hogyan alakultak az egyes versenyzők gumitaktikái a sanghaji versenyen.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Friss hírek