Kubica: Az eredmények beárnyékolják azt, amit valójában elértem

Robert Kubica (POL) Williams Racing. Hungarian Grand Prix, Saturday 3rd August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Williams
Robert Kubica, a Williams versenyzője elmondta, ő látja az idei F1-es szezon pozitívumait akkor is, ha sokan kritizálják őt teljesítménye miatt.

Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, azóta azon dolgozott, hogy visszatérhessen a Forma-1-be. Ez idén végre sikerült a lengyel pilóta számára, azonban teljesítménye – és csapata, a Williams teljesítménye is – elmaradt attól, amit sokan vártak volna. 

A lengyel pilóta ugyanakkor boldog, hogy elérte célját, amit a balesete után kitűzött maga elé: visszatérhetett a száguldó cirkuszba. 

„Ismerem ezt a világot. De számomra ez a dolog csak pozitív. A célom az volt, hogy az emberek ne úgy nézzenek rám, mint a pilótára, aki majdnem elvesztette a karját. Azt akartam, hogy úgy tekintsenek rám, mint más versenyzőkre – eredményekkel” – mondta Kubica. „De számomra és a Williams számára az eredmények nincsenek ott.”

„Nem ilyen évet reméltünk. A teljesítményen kívül voltak más szituációk is, amelyeket meg kellett oldanunk. De számomra sok pozitívum történt, amit sajnos beárnyékolnak a stopperórán látható számok.”

„Megmutattam, hogy a korlátaim jobban látszódnak az autón kívül, mint azon belül.”

„Annak ellenére, hogy mi történt velem, és az elmúlt évek ellenére – ami nagyon kemény volt -, még mindig Forma-1-es versenyző vagyok.”

„Soha, senki nem tett volna egy centet sem arra, hogy be tudom venni az első kanyart. Ehelyett most a kanyarokban vagyok a legjobb.”

„Azt mondták, Monaco nem fog menni, de az volt az egyik verseny, ahol a legjobb teljesítményt nyújtottam. Én már nyugodtan alszom.

„Többé már nem gondolok a korlátaimra. Nem is emlékszem, hogy hogy vezettem 10 évvel ezelőtt. El kellett fogadnom magam olyannak, amilyen most vagyok” – folytatta a lengyel, akit rengeteg szurkoló támogatott idén, például a Hungaroringre is több ezer rajongója látogatott el. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél