Kubica büszke arra, amit elért az idei évben - F1VILÁG.HU

Kubica büszke arra, amit elért az idei évben

HIRDETÉS

Robert Kubica úgy gondolja, hogy az idei évben mutatott teljesítménye hűen bizonyította versenyzői képességeit, miután nem volt egyszerű az élete a 2007-es idényben a Forma-1-ben.

Robert Kubica úgy gondolja, hogy az idei évben mutatott teljesítménye hűen bizonyította versenyzői képességeit, miután nem volt egyszerű az élete a 2007-es idényben a Forma-1-ben.

A BMW Sauber lengyel versenyzője két évvel ezelőtt szinte szó szerint berobbant a Forma-1-be, hiszen pályafutása harmadik versenyén már felállhatott a dobogóra Monzában.

Kubica számára azonban nem volt egyszerű a tavalyi évad, nehezen állt át a Bridgestone gumikra, és nem tudta felvenni a tempót csapattársával, Nick Heidfelddel.

Azonban a 23 éves versenyző fordított a helyzeten az idei évben, megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét Kanadában, és egészen a szezon utolsó előtti állomásáig harcban volt világbajnoki trófeáért.

“Az idei év nagyon fontos volt számomra, különösen azok után, hogy a tavalyi nem sikerült túl fényesen” – mondta Kubica a csapat hivatalos weboldalán. “Az idei évad megmutatta, mennyire keményen kellett harcolnom a tavalyi szezonban, és milyen potenciál van bennem, mint versenyzőben.”

“Montrealban megszereztem pályafutásom és csapatom első futamgyőzelmét, ami fantasztikus érzés volt, és sikerült bebizonyítanom, hogy mire vagyunk képesek.”

Bár amúgy is halovány bajnoki esélyei teljesen elszálltak az elmúlt futamnak helyet adó Kínában, Kubicának lesz még feladata a szezonzárón, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megőrizze előnyét Kimi Raikkönennel szemben, és bezsebelje a harmadik helyet az egyéni pontversenyben.

“Kétség nem fér hozzá, hogy a hétvégi futam nagyon fontos lesz számomra, hiszen még mindig harcban vagyok a harmadik helyért a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy egy bronzérem hatalmas jutalom lenne az idei évben elvégzett nagyon kemény munkáért” – tette hozzá a lengyel pilóta, aki hat ponttal előzi meg Raikkönent.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!