Kubica: Célok? Maradjon egyben az autó! - F1VILÁG.HU

Kubica: Célok? Maradjon egyben az autó!

HIRDETÉS
Robert Kubica az F1-es téli tesztek befejeztével sem nyilatkozott pozitívabban a Williams 2019-es versenygépéről, mint korábban.
Fotó: Williams

A Williams számára keserűen indul a szezon: az első két tesztnapot kénytelenek voltak kihagyni, mert az autó nem készült el és nem érkezett meg időben Barcelonába. 

A 2019-es mezőny pilótái közül Kubica tette meg a legkevesebb kört a teszteken: összesen 268 kört és 1247 kilométert teljesítettLewis Hamilton volt a legszorgalmasabb a két hét alatt, az ő neve mellett 638 kör és 2970 kilométer szerepel. 

Kubica már korábban is úgy nyilatkozott, rendkívül csalódott az eddig látottak miatt, és úgy érzi, nem sikerült megfelelően felkészülnie a szezonra. 

„Nehéz lesz úgy menni az első versenyre 8 év után, hogy nem sikerült megfelelő munkát végezni a teszten” – panaszkodott Kubica. „De ez a helyzet, és nem tudok változtatni rajta, szóval meg kell bizonyosodnom arról, hogy az én részemről mindent megteszek.”

20 százalékát tudom azoknak a dolgoknak, amit tudnom kellene, mielőtt Auszráliába megyünk. A többi ismeretlen számomra. Nem teljesítettem 15 körösnél hosszabb etapot, szóval sok a kérdőjel. De ez a valóság – kihoztuk a maximumot abból, amink volt.”

„Az utolsó köröm, amikor úgy éreztem, hogy az autó jó volt, az szerda délután volt, az első etapomon, amikor az autó kellemes meglepetést okozott.”

A kérdésre, mik a reális céljai az idei szezonra, a lengyel pilóta így válaszolt: „Először is biztosra kell mennünk abban, hogy az autó egy darabban marad! Mert a valóság az, hogy az én tesztem véget ért az első körözésem után szerda délután. A többit el kell felejtenem, hogy hogy vezettem és mit éreztem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!