Kubica csalódott Schumacherben - F1VILÁG.HU

Kubica csalódott Schumacherben

HIRDETÉS

Robert Kubica bevallotta, hogy többet várt minden idők legsikeresebb autóversenyzőjétől, aki három év kihagyás után még nem kapta el a fonalat, és csak szenvedett az első négy tengerentúli futamon.


Robert Kubica bevallotta, hogy többet várt minden idők legsikeresebb autóversenyzőjétől, aki három év kihagyás után még nem kapta el a fonalat, és csak szenvedett az első négy tengerentúli futamon.

A hétszeres világbajnok eddig rendre kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, aki már két dobogós helyezést szerzett a Mercedesnek az idei szezonban, és a második helyen áll a világbajnoki tabellán, az európai szezon kezdete előtt.

„Mindnyájunkat meglepett, hogy szenved, de ez is azt bizonyítja, hogy ő is csak egy ember” – mondta a Renault lengyel versenyzője a riportereknek a hétvégi futamnak helyet adó Barcelonában.

Kubica azonban hozzátette, hogy feltámadást vár Schumachertől, jóllehet azt is tudja, hogy még idő kell a német pilótának ahhoz, hogy felvegye a ritmust, és visszakapjuk azt a Schumachert, aki 2006 végén visszavonult.

„Bár én nem nyertem hét bajnoki címet, ismerem az érzést, hogy mikor szenvedsz, akkor hirtelen minden sokkal nehezebb lesz. Azonban, ha sikerül összerakni a képet, és a kis apróságokat, akkor ismét minden visszatér a régi kerékvágásba” – folytatta.

„Úgy gondolom, mindenki azt várta Michaeltől, hogy azonnal az élen lesz. Ez nem valósult meg az elején, de a dolgok nem olyan egyszerűek, mint látszanak. Ez is azt mutatja, hogy egyáltalán nem olyan könnyű egy forma-1-es autót vezetni, mint az látszik, ennél jóval bonyolultabb a dolog.”

Kubica továbbá úgy gondolja, hogy Schumacher továbbra is ugyanolyan kiváló versenyző, mindössze egy új környezetbe került, ahol nagyon sok mindent elölről kell megtanulnia, hiszen távolléte alatt rengeteget változtak a szabályok.

„Versenyzőként tisztában vagy azzal, hogy mennyire összetett a Forma-1” – magyarázta. „Soha nem gondoltam, hogy Schumacher versenyt tudna nyerni a Minardival, mert tudom, milyen nehéz minden, és mennyire fontosak a rajtad kívülálló tényezők, mint például az autó, és a csapat, hogy eredményes legyél.”

„Elég nehéz megítélni a teljesítményét, hiszen nem én vezetem az autót, és nem vagyok a csapaton belül. Egyes versenyzők ezt, mások azt szeretik.”

Hirdetés

“Én is azok között voltam, akiknek teljesen meg kellett változtatniuk a stílusukat és a beállításaikat az új gumikhoz , így nem kizárt, hogy Michaelnek is ez okozza a nehézséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!