Kubica elégedett a Renault struktúrájával - F1VILÁG.HU

Kubica elégedett a Renault struktúrájával

HIRDETÉS

Bár a tulajdonosváltás miatt egy kicsit elbizonytalanodott, Robert Kubica elmondta, hogy teljes mértékben elégedett a Renault jelenlegi struktúrájával, és egy cseppet sem bánja, hogy a francia alakulathoz igazolt az idei évre.

Bár a tulajdonosváltás miatt egy kicsit elbizonytalanodott, Robert Kubica elmondta, hogy teljes mértékben elégedett a Renault jelenlegi struktúrájával, és egy cseppet sem bánja, hogy a francia alakulathoz igazolt az idei évre.

Azt követően, hogy a BMW és a Toyota is bejelentette távozását, sokan úgy gondolták, hogy a Renault is elhagyja a királykategóriát, és mindez egyáltalán nem volt alaptalan, hiszen a francia alakulat komoly anyagi problémákkal küzdött szponzorai távozása miatt.

A csapat végül megmenekült, de csak úgy, hogy a Renault eladta forma-1-es alakulata többségi tulajdonrészét a luxemburgi bázisú GenII Capitalnak, ami azt is jelentette, hogy személyi változások is lesznek, ami egy kicsit elbizonytalanította az akkor már szerződésben álló Kubicát.

A lengyel versenyző és menedzsere több dolgot is tisztázni akart, mielőtt még végleg elkötelezte volna magát a francia gárda mellett, ám Kubica elmondta, hogy teljes mértékben elégedett azzal, amit az elmúlt hetekben látott, így örömmel csatlakozik a Renault-hoz.

“Elég sok változás volt a télen. Nem olyan rengeteg, de néhány igen jelentős” – nyilatkozta Kubica a riportereknek az R30 vasárnapi bemutatóján Valenciában.

“Azonban az első napok bizonytalansága után meggyőzött az, ahogyan az új tulajdonosok hozzáállnak a dolgokhoz, és ahogyan a csapat készül az idei szezonra. A végső döntésemet persze az is nagyban megkönnyítette, hogy többször is jártam a gyárban, és minden tetszett.”

“Bár a csapat helyzete nem volt túl fényes, a dolgozók mindig kitartóak és lelkesek voltak, a munkamorállal soha nem volt probléma, és ez nagyon fontos dolog. Megmondom őszintén, hogy soha nem kellett attól félnem, hogy távozik a Renault, ami nem is történt meg.”

A francia gárda egy igen gyenge szezont teljesített a tavalyi évben, ám a vezetőség úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy visszatérjenek a mezőny élére, és ez is a legfőbb céljuk a következő idényre.

Kubica azonban tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolguk, különösen az elmúlt idényben történtek után, azonban bízik abban, hogy eredményesek lesznek 2010-ben.

“Az igazat megvallva, nehéz megmondani, hogy hol fogunk állunk. Természetesen vannak nevek, mint a Ferrari, a McLaren, talán a Red Bull és a Mercedes, de soha nem lehet tudni, hogy ki lesz a legeredményesebb” – magyarázta a lengyel.

Hirdetés

“Először mindent meg kell néznünk, és azt gondolom, hogy február végén már okosabbak leszünk. Egy kiváló fejlesztési programunk van februárra, és kétségkívül ennek óriási hatása lesz a teljesítményünkre.”

Arra a kérdésre, hogy mik a céljai, Kubica a következőket mondta: “Személy szerint, mint mindig, most is megpróbálom kihozni a maximumot magamból, az autóból, és az egész csomagból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kubica elégedett a Renault struktúrájával
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!