Kubica: Élvezhetetlen a Williams autója - F1VILÁG.HU

Kubica: Élvezhetetlen a Williams autója

HIRDETÉS
Fotó: Williams

A 2010-es Abu Dhabi Nagydíj óta először szerepelt hivatalos Forma-1-es versenyhétvégén Robert Kubica. A lengyel a Williams autóját vezethette a barcelonai nyitóedzésen, és bár örül, hogy újra autóba ülhetett, van azért mi miatt keseregnie.

Kubica Szergej Szirotkin helyett dolgozhatott a délelőtti gyakorláson, fő feladata pedig az volt, hogy kiértékelje azokat a fejlesztéseket, melyekkel csapata, a Williams érkezett a szezon ötödik versenyhétvégéjére.

A rutinos versenyző végül a 19. helyen zárta a gyakorlást, 3,3 másodperccel lemaradva az élen végző Valtteri Bottastól. Kubica mögött csupán csapattársa, Lance Stroll zárt, aki fél órával a leintés előtt kicsúszott a pályáról.

„Nehéz azt mondanom, hogy élvezetes volt, mert az autónk egyensúlya nagyon rossz, nehéz volt vezetni. Szóval élvezni sem lehetett”

– mondta Kubica a szabadedzés után.

„De elégedett vagyok a tréninggel és azzal, ahogy a nehéz körülményekre, illetve az egyensúlyra reagáltam. Furcsának hangzik, hogy az ember elégedett a 19. hellyel, de én valójában az vagyok.”

„Viszont ahhoz, hogy élvezzem is, olyan autó kell, ami fekszik a stílusomnak, és teret ad arra, hogy jól vezessem. Sajnos most gyakran vagyunk abban a helyzetben, hogy csak megyünk körbe a pályán, de nem igazán tudjuk vezetni az autót. És ez nem élvezetes.”

„Tudom, hogy furcsán hangzik, de kemény munka árán vagyunk négy másodperccel lassabbak – keményebb munkával, mintha 1-2 tizedekért harcolnánk az élen. Abban a helyzetben vagyunk, hogy vezetjük az autót, de nem tudjuk, mi történik, amíg a dolgok meg nem történnek. Utána pedig reagálunk az autóval – és ez nagyon kemény munka.”

Kubica azt mondja, a Williams pontosan tudja, mik az autó gyenge pontjai, és remélhetőleg „teljesen meg fogják tudni oldani” a problémákat.

Hirdetés

„Csodák persze nem történnek. Lesznek pályák, melyek jobban fekszenek majd nekünk, mint például Baku. Barcelonát illetően már eleve nehéz helyzetre számítottam. De az első edzés nehezebb volt, mint vártam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!