Kubica: Ez már az önbecsülésünkre is kihat

Fotó: Williams
Fotó: Williams
A Williams továbbra is nagy lemaradásban a többiekhez képest: George Russell és Robert Kubica az utolsó rajtsort foglalja majd el az F1-es Bahreini Nagydíjon.

A Williamsek csupán egymással voltak szoros csatában az időmérőn: közöttük 4 századmásodperc volt a különbség, a Ferraritól azonban 3,2 másodperccel maradtak el – a közvetlenül előttük rajtoló Lance Strollhoz képest pedig 1,5 másodperc volt a hátrányuk

Kubica elmondta, a Williams teljesítményével óriási gondok vannak – mivel az autó nem működik, a csapattagok is kevésbé motiválttá válnak, ez pedig egy ördögi körhöz vezet, és így nehéz lesz jó eredményt elérni. 

„Megpróbáljuk megérteni, hogy hol javult az autó, hol lehet még megoldani a problémákat, vagy hol segíthetünk legalább abban, hogy normális működésre bírjuk” – mondta Kubica az időmérőt követően.  

„Voltak nehézségeink az időmérőn, amit meg kell vizsgálnunk.”

Kubica még azon dolgozna, hogy minél előbb visszaszokjon a Forma-1-be 8 év kihagyás után – azonban egyelőre nagyobb problémái is vannak ennél. 

„Először más problémákat kell megoldanunk, hogy megkönnyítsük az életemet. Van sok dolog, ami sem nekem, sem George-nak nem komfortos. Ez egy ördögi kör, ami nemcsak a teljesítményre, hanem az ember önbecsülésére is kihat. Nemcsak a versenyzőknél, hanem a mérnököknél is.

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Bottas a pole ellenére sem teljesen elégedett

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője remek formáját mutatja a Kínai Nagydíj hétvégéjén: a finn pilóta csapattársa előtt megszerezte a pole pozíciót, így célja egyértelműen a győzelem lesz vasárnap.

Hamilton büszke mai teljesítményére

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője az F1-es Kínai Nagydíj időmérője alatt folyamatosan azon dolgozott, hogy a Q3-ra megfelelő kört tudjon összerakni – autója ugyanis közel sem volt ideális számára.

Vettel szerint a versenyre még van remény

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint akkor sem tudta volna legyőzni a Mercedeseket a Kínai Nagydíj időmérőjén, ha tökéletes kört teljesít.

Friss hírek