Kubica: Ez már az önbecsülésünkre is kihat

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing. Formula One Testing, Day 4, Friday 1st March 2019. Barcelona, Spain.
A Williams továbbra is nagy lemaradásban a többiekhez képest: George Russell és Robert Kubica az utolsó rajtsort foglalja majd el az F1-es Bahreini Nagydíjon.

A Williamsek csupán egymással voltak szoros csatában az időmérőn: közöttük 4 századmásodperc volt a különbség, a Ferraritól azonban 3,2 másodperccel maradtak el – a közvetlenül előttük rajtoló Lance Strollhoz képest pedig 1,5 másodperc volt a hátrányuk

Kubica elmondta, a Williams teljesítményével óriási gondok vannak – mivel az autó nem működik, a csapattagok is kevésbé motiválttá válnak, ez pedig egy ördögi körhöz vezet, és így nehéz lesz jó eredményt elérni. 

„Megpróbáljuk megérteni, hogy hol javult az autó, hol lehet még megoldani a problémákat, vagy hol segíthetünk legalább abban, hogy normális működésre bírjuk” – mondta Kubica az időmérőt követően.  

„Voltak nehézségeink az időmérőn, amit meg kell vizsgálnunk.”

Kubica még azon dolgozna, hogy minél előbb visszaszokjon a Forma-1-be 8 év kihagyás után – azonban egyelőre nagyobb problémái is vannak ennél. 

„Először más problémákat kell megoldanunk, hogy megkönnyítsük az életemet. Van sok dolog, ami sem nekem, sem George-nak nem komfortos. Ez egy ördögi kör, ami nemcsak a teljesítményre, hanem az ember önbecsülésére is kihat. Nemcsak a versenyzőknél, hanem a mérnököknél is.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!