Kubica: Ez már egy új Forma-1

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing. Australian Grand Prix, Thursday 14th March 2019. Albert Park, Melbourne, Australia.
Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Kubica visszatérését mindenki örömmel fogadta az F1-es paddockban – a lengyel pilótát nemcsak a versenytársai, de rajongói is visszavárták a sportba.

A Williams pilótája elmondta, egyelőre nem gondolkodott túl sokat az érzésein a visszatérésével kapcsolatban – egyszerűen azért, mert nem volt ideje rá, hiszen folyamatosan azon dolgozik, hogy visszaszokjon a száguldó cirkusz új világába.

„Igen, hosszú idő volt, hosszú ideig voltam távol. Az érzelmek… Őszintén szólva nincs sok időm arra, hogy erre gondoljak, mert a munkára koncentrálok, azokra a dolgokra, amit csinálnom kell. Megpróbálok a lehető legtöbbet tanulni erről az új F1-ről. A dolgok megváltoztak, mióta utoljára versenyeztem.

„Megpróbálok felkészülni, hogy készen álljak. Nem kezdődött tökéletesen a téli tesztsorozat számunkra, szóval sok dolog van, amit ellenőriznünk kell, hogy megnézzük, hogyan működnek – aztán majd meglátjuk.”

A Williams két nappal később kezdte meg a téli teszteket Barcelonában, így jelentősen lemaradt a szezonra történő felkészülésben. Kubica már korábban is úgy nyilatkozott, hogy emiatt bajban lehetnek, ám most szerinte mindenki motivált abban, hogy a lehetőségeikhez képest a maximumot nyújtsák.

„Sajnos későn kezdtük a téli teszteket, és ezt a lemaradást nem lehet egy hét alatt behozni, szóval még mindig van mit helyrehozni” – mondta Kubica. „A srácok nagyon keményen nyomják, különösen a pályán – de a gyárban is. Nehéz időszak ez, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindent megteszünk a jelenlegi szituációban.”

„Nem tudjuk megváltoztatni a helyzetet, szóval arra kell koncentrálnunk, amink van. Nincs értelme energiát és időt pazarolnunk erre. Csak végeznünk kell a munkánkat, és mindenkinek ilyen a hozzáállása a csapatban. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy kihozzuk a maximumot a lehetőségeinkből.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!