Kubica: Folytatódni fog a harc Hamiltonék között - F1VILÁG.HU

Kubica: Folytatódni fog a harc Hamiltonék között

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica meg van győződve arról, amíg a Mercedes dominál a száguldó cirkuszban, addig Nico Rosberg és Lewis Hamilton rivalizálása folytatódni fog.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica meg van győződve arról, amíg a Mercedes dominál a száguldó cirkuszban, addig Nico Rosberg és Lewis Hamilton rivalizálása folytatódni fog.

A lengyel pilóta szerint a bajnoki címért való küzdelem olyan nyomást helyez a Mercedes versenyzőire, mely elkerülhetetlenül feszültséget szül csapaton belül.

„Ha az ember csak a csapattársa ellen harcol, elég nehézzé válhat a dolog” – mondta Kubica.

„Ha van még néhány versenyző a közelben, arra kell fókuszálnod, hogy másodikként célba érj, de a jelenlegi helyzetben Nicónak és Lewisnak nagyon rossz napot kellene kifognia, hogy ne végezzen a legjobb kettőben.”

„Ha viszont vannak további ellenfelek, el kell kerülni a rossz napokat, ha ugyanis hatodikként végzel, több pontot veszítesz. Ez pedig talán segíthetne kettejük kapcsolatán, most viszont pontosan tudják, hogy ők az egyetlen ellenfelei egymásnak, nincs más, aki miatt aggódniuk kellene, a Mercedes előnye olyan óriási.”

„Nem könnyű a helyzet, de jól ismerik egymást, és szerintem nem is olyan rossz a helyzet, mint amilyennek a média látni akarja. De könnyen kialakulhat feszültség, és ez teljesen normális, ha az ember a győzelmekért és a bajnoki címért harcol.”

Kubica hozzátette, a helyzetet a Mercedes vezérkarának kell kézben tartania.

„A jelen helyzetben Totónak [Wolff] és Nikinek [Lauda] komoly szerepe van. Emlékszem, amikor néztem a bahreini futamot, bevágtak egy képet Totóról a bokszutca faláról – én nem szerettem volna a helyében lenni.”

„Ez egy kényes helyzet, hiszen két nagyszerű versenyzőről van szó, akiknek autójuk révén komoly előnyük van a riválisokkal szemben.”

Hirdetés

Bár a lengyel szerint is Hamilton a gyorsabb a Mercedes két pilótája közül, bevallotta, lenyűgözte az, ahogy Rosberg versenyzett az elmúlt időszakban.

„Ha megkérdeznek 100 embert, akik ismerik Nicót és Lewist, valószínűleg mindannyian azt mondják, hogy Lewis a gyorsabb. De nem a sebesség az egyetlen fontos dolog a Forma-1-ben.”

„Nico rengeteget fejlődött az elmúlt két-három évben, főleg a versenyekhez való hozzáállást tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!