Kubica győzni akar 2011-ben - F1VILÁG.HU

Kubica győzni akar 2011-ben

HIRDETÉS

Futamgyőzelmekért harcolna a 2011-es esztendőben a Lotus Renault GP versenyzője, Robert Kubica. A lengyel versenyző szerint csapata az átszervezések után is versenyképes marad.



A lengyel tehetség a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy csapata az átszervezések után is versenyképes lesz az új szezonban.

„Meggyőződésem, hogy a 2011-es idény jól alakul majd, hiszen a tél során a csapat sokkal stabilabb financiális körülmények és menedzsment-helyzet közepetette dolgozhatott, mint a tavalyi évben” – mondta Kubica.

„Eric Boullier azt mondta, szeretné, ha az autónk versenyeket nyerne idén – tökéletesen visszaadta azt, amit én érzek.”

A 26 éves versenyző hozzátette, tavaly nem volt egyszerű dolga új csapatában, hiszen a Renault-nál akkor is komoly átszervezések zajlottak, és időbe telt, amíg megszokta az új körülményeket.

„2009-ben nem vezettem még a Renault-nál és minden változás a tél során történt, mielőtt még valójában megkezdtem volna a munkát új csapatommal.”

„Volt egy fontos átszervezés a részvényesek részéről, de a csapat csaknem változatlan maradt.”

Habár mindössze egyszer állhatott a dobogó legfelső fokára – 2008-ban Kanadában -, Kubica továbbra is a mezőny egyik legmagasabban értékelt versenyzője. A Renault versenyzője elmondta, természetesen minden vágya a világbajnoki cím, ám tudja, hogy ennek eléréséhez minden körülménynek tökéletesnek kell lennie.

„Nem vagyok csalódott, mert ahhoz, hogy megnyerjem a világbajnoki címet, számos kedvező körülmény kell, hogy rendelkezésre álljon. Olyan ez, mint egy váltó: ha az egyik fokozat nem működik megfelelően, az egész mechanizmus összeomlik, vagy legalábbis nem lesz olyan versenyképes.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!