Kubica hamarosan volán mögé ülhet

Feltehetően már a jövő hónapban szimulátor, vagy egy nagyteljesítményű autó volánja mögé ülhet a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica.


Feltehetően már a jövő hónapban szimulátor, vagy egy nagyteljesítményű autó volánja mögé ülhet a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica.

A lengyel versenyző augusztus végén utolsó tervezett műtétjén is túlesett, jelenleg pedig tovább folytatja rehabilitációját, mely orvosai szerint még mindig remek ütemben halad.

Kubica menedzsere, Daniele Morelli Monzában úgy nyilatkozott, a Renault versenyzője hamarosan ismét kormány mögé ülhet – azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy szimulátor, vagy valódi versenyautó segítségével gurulhat-e pályára.

„Októberre azt tervezzük, hogy Robert ismét felveszi a sisakját, csak hogy megüzenje, mire is lesz majd képes” – fogalmazott a szakember pénteken, a Renault motorhome-jában, Monzában.

„Természetesen még nem Forma-1-ről beszélünk, de ami a legfontosabb, hogy Robert elkezd vezetni. Hogy az most szimulátor lesz-e, vagy egy utcai autó egy versenypályán, az nem számít. Az a fontos, hogy az utolsó lépést is megteszi majd.”

Morelli hozzátette, kielégítő eredménnyel zárult Kubica utolsó műtétje, melyet a Belga Nagydíj vasárnapján ejtettek meg orvosai.

„Két hete elvégezték a legutolsó operációt is, ami számunkra egyfajta fenyegetést jelentett. Voltak kérdőjelek a végkimenetelét illetően, de szerencsére a műtét jól ment és Robert másnap már azonnal tudta mozgatni a könyökét, majdhogynem normálisan.”

„Azt kell mondjam, ez nagyon fontos lépés volt, mert Robert most már megkezdheti a rehabilitáció utolsó szakaszát, hiszen most már tudja mozgatni jobb karját aktívan.”

A szakember elmondta, majdhogynem biztos benne, Kubica képes lesz arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

„Nincsenek aggodalmaink Robert felépülésének végkimenetelével kapcsolatban. Természetesen muszáj pozitívnak lennünk, fontos, hogy azok maradjunk ilyen helyzetben. De Robert nagyon-nagyon keményen dolgozik. Hiszen jól ismerik, olyan mint egy vadászkutya!”

„A doktoroknak és a fizikoterapeutáknak néha szólniuk kell, hogy lassítson kicsit, mert túl sok mindent csinál. De jobb, hogy le kell lassítani, mint fordítva. Tehát azért vagyok itt, hogy elmondjam, jó híreink vannak.”

„Robert továbbra is egy forma-1-es versenyző, szóval, ha tud vezetni egy Formula Renault autót, akkor képes arra is, hogy F1-es gépet vezessen. Az F1-es autók manapság nem annyira megterhelőek fizikailag, majdhogynem azt mondanám, hogy komplikáltabb egy GP2-es versenygépet vezetni, mint egy forma-1-est.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!