Kubica idei F1-est is tesztelt a szimulátorban

Fotó: Renault Sport F1
Robert Kubica, Renault, Test, Valencia

Kipróbálhatta a Renault 2017-es versenyautóját a Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica – igaz, egyelőre csak a szimulátorban.

A lengyel versenyző még hetekkel ezelőtt vezethetett újra F1-es autót, amikor a Renault jóvoltából a Lotus 2012-es modelljével körözhetett Valenciában.

A teszt olyannyira jól sikerült, hogy Kubica kijelentette, 80-90 százaléknyi esélyt lát arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

Kubica szerdán újabb lehetőséget kapott a Renault-tól: ezúttal a Paul Ricard versenypályán körözhetett az E20-as modellel, nemrég pedig egy interjúban elárulta, a francia istálló szimulátorában már az idei versenygépet is kipróbálhatta.

„Kipróbálhattam az autó idei konfigurációját is” – mondta a 32 esztendős Kubica a Sky Italiának.

„Elég jól ment a nap, de nem akarok több részletet elárulni. De igen, kaptam egy ilyen lehetőséget. Én is elégedett voltam, és a csapat is.”

Kubica kifejtette, továbbra is a Forma-1-es visszatérésre törekszik.

„Valenciában óriási lépést tudtam megtenni, most pedig lépésről lépésre kell haladnom. Remélem, hogy közelebb tudok kerülni a célomhoz.”

A pletykák szerint egyébként Kubica a Magyar Nagydíjat követő kétnapos teszten már élesben is vezetheti a Renault idei autóját, és az sem kizárt, hogy Olaszországban vagy Belgiumban egy pénteki edzésen is lehetőséget kap majd.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél