Fotó: Williams F1
Hírek

Kubica: Irányt akarok mutatni a Williamsnek 2018-ban

Szeretne irányt mutatni a Williams Forma-1-es csapatának új autója fejlesztéséhez Robert Kubica.

A lengyel versenyző a brit csapat tartalék- és fejlesztőversenyzője lesz 2018-ban, ám még továbbra sem mondott le arról, hogy ismét F1-es futamon induljon.

Kubica feladatai idén leginkább az idei modell fejlesztésére összpontosulnak – ennek keretében pedig nemcsak a szimulátorában, de a versenypályán is több alkalommal vezetheti a Williams autóját.

„Az egyik legfontosabb feladatom idén az lesz, hogy segítsem a csapatot a versenyautó fejlesztésében” – mondta a lengyel versenyző.

„Természetesen bízom abban, hogy a tapasztalatom hasznukra lesz, ugyanakkor nekem is meg kell még ismernem jobban a mai F1-es autót. A Forma-1 rengeteget változott, a mai autók igazán próbára teszik az embert.”

„A gumik sokkal szélesebbek, a Pirelli keverékei pedig nagyon specifikusak. Szóval meg kell ismerni őket. A mai autókkal nagyon könnyű időt nyerni, vagy veszíteni. Egy évad során viszont rengeteg a fejlődés, a mérnökök éjt nappallá téve dolgoznak, szóval a fejlesztési ütem óriási a Forma-1-ben – ez persze mindig így volt.”

„Lehet neked a legjobb autód a szezon elején – ha nem tudod elérni a kitűzött célokat a fejlesztések tekintetében, rengeteg területet veszítesz a topcsapatokkal szemben. A Williamsnél mindenki nagyon bízik abban, hogy a lehető legjobb autóval állunk elő, de a fejlesztés is hatalmas szeletet tesz ki az F1-ben. Rengeteg energiát fektetünk majd ebbe, és nagyon örülök, hogy a részese lehetek ennek a projektnek.”

„Remélhetőleg a tapasztalatom, a tudásom leegyszerűsíti majd a munkát.”

Fotó: Williams F1

Kubica hozzátette, mindent megtesz azért, hogy jó irányba terelje majd a Williams 2018-as autójának fejlesztését, és természetesen izgatottan várja már azokat a nagydíjakat, melyek szabadedzésein ő is volán mögé pattanhat.

„Próbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani az FW41-es modell fejlesztéséhez, próbálok majd irányt mutatni a mérnököknek. Dolgozom majd a pályán kívül, és persze a versenypályán is.”

„Izgatottan várom már azokat a szabadedzéseket, melyeken részt vehetek. Ez lesz számomra a legnagyobb kihívást jelentő feladat, hiszen nem könnyű úgy beugrani egy autóba, hogy egyébként nem vagyok állandó versenyző. De nagyon várom már, és szeretnék köszönetet mondani a Williamsnek ezért a lehetőségért.”

Szólj hozzá!
Kubica: Irányt akarok mutatni a Williamsnek 2018-ban
Hamilton: Teljesen őszinte voltam a versenybírókkal
Sajtóhír: Kómában van a Ferrari leváltott elnöke
Rosberg: Vettel nem volt elég óvatos
Ricciardo: Természetesen fáj, mint mindig