Kubica: Ki tudja, mi lesz jövőre a Williamsnél... - F1VILÁG.HU

Kubica: Ki tudja, mi lesz jövőre a Williamsnél…

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Robert Kubica védelmébe vette a Williams F1-es csapatát: szerinte a grove-i istálló nem felejtett el autót építeni, csupán egy nehezebb időszakon mennek most keresztül.

Kubica az Osztrák Nagydíj helyszínén lehetőséget kapott, hogy a pénteki első szabadedzésen autóba üljön, ezzel segítve a csapat munkáját.

A Williams számára eddig nem alakul jól a szezon, az utolsó helyet foglalják el a konstruktőri bajnokságban, és idén eddig – Lance Stroll révén – összesen 4 pontot tudtak szerezni.

Kubica, a csapat fejlesztőversenyzője azonban védelmébe vette a csapatot, szerinte nem korrekt, hogy a „leggyengébb csapat” címmel van felbélyegezve a Williams, ugyanis képesek lesznek arra, hogy kimásszanak a gödörből.

„Azt hiszem, nem fair, hogy a Williamsre ráragasztjuk, hogy ők a leggyengébb csapat. Igaz, hogy ebben az időszakban azok, de ha már a következő szezonról beszélünk, ki tudja?”

„Különben senki nem vezetne ebben a csapatban, ha mindenki így gondolná. És ha a paddockban bárkit megkérdeznél, aki akar jönni a Forma-1-be, a Williamshez aláírna” – folytatta a lengyel pilóta.

„És ez nem azért van, mert kétségbeesetten vezetni akarnak valahol, hanem azért, mert minden változhat. Ebben a csapatban megvan a potenciál, és megmutatták már a múltban, hogy jó munkát tudnak végezni, hogy jó autót tudnak építeni.”

„Nem gondolnám, hogy néhány hónap alatt ezek az emberek elfelejtették, hogy nem csinálni. Természetesen vannak dolgok, amelyeket ki kell javítani, és mint minden csapat a paddockban, mindig tudunk fejlődni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!