Verstappen vs. Ocon

Kubica: Közelebb voltam a Ferrarihoz, mint bárki gondolná

Fotó: F1VILÁG
Fotó: F1VILÁG

A jelenleg a Williams tartalékversenyzőjeként tevékenykedő Robert Kubica nemrég egy interjúban utalt rá, még súlyos balesete előtt előszerződést kötött a Ferrarival, így az olasz istálló versenyzője lehetett volna.

A lengyel versenyző a 2011-es szezon előtt, egy raliversenyen szenvedett súlyos balesetet, kézsérülései pedig lényegében derékba törték Forma-1-es pályafutását.

Pedig ígéretes jövő várhatott volna rá: már akkor sokat pletykáltak arról, hogy a Ferrari versenyzője lehet, sőt, 2010 nyarán állítólag előszerződést is kötött az olaszokkal.

Kubica most az F1Racing magazin olvasóinak kérdéseire válaszolt – ebben pedig utalt rá, valóban igazak az ezzel kapcsolatos hírek.

„Nos, nem tudom, hogy beszélhetek-e erről… Már jó néhány éve volt, de még mindig finom téma” – mondta a lengyel, aki idén megpróbált visszatérni az F1-be, ám végül „csak” a Williams tartalék- és fejlesztőversenyzője lett.

„Szerintem már a Ferrari részéről is elismerte valaki, hogy elég közel kerültünk hozzá. De talán közelebb voltunk, mint bárki gondolná…”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek