Megosztás:

Kubica: Már tudom, hogy az lehetek, aki voltam

Minden álma, hogy visszatérhessen.
Minden álma, hogy visszatérhessen. © Renault F1

Robert Kubica igazán jól kezdte pályafutását a Forma-1-ben, de 2011-ben életveszélyes sérüléseket szenvedett egy olaszországi ralibalesetben. A lengyel a baleset után azt nyilatkozta, szinte lehetetlen, hogy visszatérjen az F1-ben.

De nem adta fel, és idén már másodjára tesztelhette a Renault 2012-es autóját. Kubica nem tudta, hogy reagál majd, de minden úgy alakult, ahogy szerette volna.

„Kellett az egy kis mentális szünet. Ez azért kellett, mert nem egy végleges lemaradás, ez nekem kellett.” – nyilatkozta az olasz Corriere della Serának.

„Az első tesztre komolyabban felkészültem, és akkor jöttem rá, hogy vannak korlátaim. Nem tudtam, hogy reagálok. De megtaláltam önmagam.”

A lengyel azt mondja, azonnal otthonosan érezte magát az autóban, és csak az járt a fejében, hogy elérjen egy célt, majd egy újabbat.

„Ez igazából arról szól, hogy egy pilóta a teljesítményt keresi. Ebben ennél nincs több. Semmit sem felejtettem el, minden azonnal visszatért. Olyan, mint az úszás vagy a biciklizés.”

Kubica minden erejével azon van, hogy újra a királykategóriában versenyezhessen, de azzal is tisztában van, még rengeteg munka vár rá.

„Úgyhogy, ha a Renault készen áll, akkor nincs akadálya. Ez persze sok-sok edzést és felkészülést jelent, de már tudom, hogy újra az a versenyző lehetek, aki voltam.”

„A 2010-es évem elég fantasztikus volt, és azt hiszem, ezt szerénység nélkül mondhatom.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Halo bevezetésével kapcsolatban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elmondta véleményét....

Hozzászólások

( komment)