Fotó: Williams F1
HírekKiemelt

Kubica megállapodott a Williamsszel, visszatér a Forma-1-be!

A legfrissebb médiajelentések szerint eldőlt, hogy a Williams Forma-1-es csapata a 2019-es évadban a Robert Kubica – George Russell párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Russell szerződtetését már hetekkel ezelőtt bejelentette a patinás istálló, arról azonban még mindig nincs hivatalos információ, hogy ki lesz a csapattársa az előttünk álló idényben.

A legfrissebb hírek szerint mostanra eldőlt, hogy a Williams Robert Kubicát választotta: úgy tudni, a csapat mindenben megállapodott a lengyel versenyzővel, így jövőre ismét ott lehet a Forma-1-es mezőnyben.

A hivatalos bejelentést várhatóan csütörtökön, Abu Dhabiban ejti meg a Williams: 2010-ben a lengyel ezen a pályán állt rajthoz utoljára az F1-ben.

Kubica 2011 februárjában szenvedett súlyos ralibalesetet, mely gyakorlatilag derékba törte autóversenyzői pályafutását.

A lengyel azóta is kőkeményen dolgozott azért, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba: tavaly előbb a Renault, majd a Williams autójával tesztelt, utóbbi csapattal pedig kis híján meg is állapodott egy versenyzői szerződésről, ám végül az istálló tartalék- és fejlesztőversenyzője lett.

Az F1VILAG.HU értesülései szerint Kubica F1-es visszatérését egy lengyel olajvállalat támogatja.

A 33 esztendős versenyző egyébként pénteken autóba ül Abu Dhabiban, hiszen a nyitóedzésen lehetőséget kap a Williamstől.

Szólj hozzá!