Verstappen vs. Ocon

Kubica meghozta a döntését a jövő évvel kapcsolatban!

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

Meghozta döntését jövőjével kapcsolatban Robert Kubica, így szinte biztos, hogy 2019-ben ott lesz a Forma-1-es mezőnyben!

A korábban súlyos ralibalesetet szenvedett versenyző már jó ideje dolgozik az F1-es visszatérésen, idén pedig a Williams tartalék- és fejlesztőversenyzőjeként dolgozhatott.

Nemrégiben napvilágot látott a hír, a Williams versenyzési lehetőséget kínált neki, a rajtrácsra való visszatérését pedig egy lengyel olajcég 10 millió dollárral támogatná.

Kubica számára az is opció volt, hogy a Ferrari fejlesztőversenyzője legyen jövőre, ám lengyel sajtóhírek szerint nemrég meghozta döntését.

„Meghoztam a döntésemet” – mondta Kubica a minap egy lengyelországi eseményen.

A Sport.pl című lap szerint a tapasztalt versenyző hozzátette: „Hogy a Williamsnél leszek-e jövőre? Remélem!”

„Már csak két csapat van, ahol hivatalosan hely van a jövő évre, és az biztos, hogy a Toro Rossóhoz nem megyek.”

A 33 esztendős versenyző kifejtette, nem egyszerűek a tárgyalások.

„Ez az időszak nagyon intenzív, rengeteg dolog történik. Nem arról van szó, hogy én és a többiek jól szórakozunk, és nem akarjuk bejelenteni, amiről döntöttünk. Mindenkinek meg kell hoznia a döntését. Nyíltan elárultam, hogy hoztam egy határidőt, és ezen már túl vagyunk.”

„Azt gondolom, nagyon gyorsan ki kell derülnie, mi fog történni velem. Nem minden rajtam múlik, de azt is elárulhatom, hogy nem minden múlik a Williamsen.”

Nem kizárt, hogy a Williams arra vár, hogy a Force India bejelentse, Lance Stroll 2019-ben náluk folytatja pályafutását.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek