Megosztás:

Kubica: Mindent beleadok majd a szerdai teszten

A lengyel először próbálhat ki 2017-es F1-es autót.
A lengyel először próbálhat ki 2017-es F1-es autót. © Renault Sport F1 Team

Óriási lehetőséget kap ma a Renault Forma-1-es csapatától Robert Kubica, hiszen a hungaroringi kollektív teszt alkalmával a francia istálló 2017-es versenyautójával róhatja majd a köröket.

Kubica júniusban 6 év után újra lehetőséget kapott arra, hogy F1-es autót vezessen: akkor a Lotus 2012-es versenygépével körözhetett, a Renault pedig most lehetőséget ad arra is, hogy Mogyoródon az idei autóval dolgozzon.

Kubica már kedden jelen volt az F1-es paddockban, ma pedig végre autóba is ülhet. A korábban súlyos ralibalesetet szenvedett lengyel nagyon várja már a munkát.

„Nagyon jó érzés visszatérni, persze egy kicsit váratlan a dolog, noha az elmúlt két hónapban, miután kétszer is tesztelhettem a Lotus 2012-es autóját, elég nagy lendületet kaptam, és valamennyire azért bíztam abban, hogy lehetőséget kapok egy 2017-es autó tesztelésére” – mondta a lengyel.

„Az, hogy a Magyar Nagydíjat követő hivatalos teszten lehetőséget kapok erre, igazán különleges. Rendkívül nagyra értékelem, hogy a Renault ilyen komoly esélyt adott nekem arra, hogy 6 év után ismét F1-es autót vezessek Valenciában, júniusban. És aztán lehetőséget adnak arra is, hogy a jelenlegi autójukat kipróbáljam, szóval nagyon várom már, nagyszerű érzés.”

Kubica hozzátette, mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb munkát végezze a csapatnak, hiszen a teszt rendkívül fontos a francia istálló fejlesztési programja szempontjából.

„Kezdetben nyilván azon lesz a hangsúly, hogy megszokjam az autót, az új dolgokat, és aztán megpróbálok olyan gyors lenni, amennyire csak lehet. Persze nem akarok túl nagy kockázatot vállalni, hiszen szeretném segíteni a csapatot. Hiszen ezt a tesztnapot nemcsak nekem dedikálják, hanem tesztelik is az autót. Tudom, hogy lesz néhány fontos teszt, amit el kell végeznünk, szóval alig várom már, szeretném kényelmesen érezni magam az autóban, és szeretném, ha a csapat is elégedett lenne a munkámmal.”

„Nem igazán a köridőkről és a tempóról szól majd ez a teszt, de a visszajelzések, amiket adok, nagyon fontosak lesznek, szóval arra koncentrálok, hogy a legjobbat nyújtsam.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari színeiben tesztelő Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok...

Hozzászólások

( komment)