Kubica: Mintha két teljesen különböző autó lenne a csapatban

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Robert Kubica, a Williams pilótája a bahreini szabadedzéseket követően úgy érzi, mintha két teljesen különböző autót vezetnének csapattársával, George Russell-lel.

Kubica a második szabadedzésen 1 másodperccel volt lassabb csapattársánál, aminek okát még nem teljesen értik – a lengyel pilóta szerint nagy valószínűséggel az aerodinamikára vezethető vissza a különbség. 

A Williams egyelőre csak küszködik idén, így Kubicának nincs szerencséje a visszatérésével – Ausztráliában azt gondolták, hogy a sérült padlólemez miatt maradt el a teljesítménye, azonban most rájöttek, hogy lehet, hogy mégsem ez okozta a problémát. 

„Ausztráliában egy teljesen más beállítással mentem, mint George, és világosan láthattuk az autók különböző karakterisztikáit” – nyilatkozta Kubica. „Itt ugyanazzal a beállítással kezdtünk, és a karakterisztika még mindig különbözik.”

„Azt gondoltam, hogy Ausztráliában a padlólemez sérülése volt az ok, vagy a másik beállítás, de legalább most az első edzés után kaptunk egy választ. Itt jó állapotban van a padlólemez, ugyanaz az alapbeállításunk – a karakterisztika pedig más, és ez elég jelentős eltérés.”

„Világos, hogy két különböző autót vezetünk ugyanazzal a beállítással, szóval ez olyasvalami, amit meg kell értenünk. Ez nyilvánvaló az adatok alapján. Most megpróbáljuk megtalálni a választ” – folytatta. 

Talán valami az aerodinamikával lehet kapcsolatos, ami az autó kezelhetőségét befolyásolja, valamint az általános tapadást is. Szóval várnunk kell, és meglátjuk, hogy milyen választ találunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek