Kubica: Mintha két teljesen különböző autó lenne a csapatban

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing with Paul Williams (GBR) Williams Racing Race Engineer. Australian Grand Prix, Friday 15th March 2019. Albert Park, Melbourne, Australia.
Robert Kubica, a Williams pilótája a bahreini szabadedzéseket követően úgy érzi, mintha két teljesen különböző autót vezetnének csapattársával, George Russell-lel.

Kubica a második szabadedzésen 1 másodperccel volt lassabb csapattársánál, aminek okát még nem teljesen értik – a lengyel pilóta szerint nagy valószínűséggel az aerodinamikára vezethető vissza a különbség. 

A Williams egyelőre csak küszködik idén, így Kubicának nincs szerencséje a visszatérésével – Ausztráliában azt gondolták, hogy a sérült padlólemez miatt maradt el a teljesítménye, azonban most rájöttek, hogy lehet, hogy mégsem ez okozta a problémát. 

„Ausztráliában egy teljesen más beállítással mentem, mint George, és világosan láthattuk az autók különböző karakterisztikáit” – nyilatkozta Kubica. „Itt ugyanazzal a beállítással kezdtünk, és a karakterisztika még mindig különbözik.”

„Azt gondoltam, hogy Ausztráliában a padlólemez sérülése volt az ok, vagy a másik beállítás, de legalább most az első edzés után kaptunk egy választ. Itt jó állapotban van a padlólemez, ugyanaz az alapbeállításunk – a karakterisztika pedig más, és ez elég jelentős eltérés.”

„Világos, hogy két különböző autót vezetünk ugyanazzal a beállítással, szóval ez olyasvalami, amit meg kell értenünk. Ez nyilvánvaló az adatok alapján. Most megpróbáljuk megtalálni a választ” – folytatta. 

Talán valami az aerodinamikával lehet kapcsolatos, ami az autó kezelhetőségét befolyásolja, valamint az általános tapadást is. Szóval várnunk kell, és meglátjuk, hogy milyen választ találunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!