Kubica napról-napra jobban van

A Lotus Renault GP csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli újságíróknak nyilatkozva Barcelonában elárulta, egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy a február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica mikor versenyezhet ismét a Forma-1-ben.


A Lotus Renault GP csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli újságíróknak nyilatkozva Barcelonában elárulta, egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy a február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica mikor versenyezhet ismét a Forma-1-ben.

Kubica állapota napról-napra javul, és további műtétekre várhatóan nem kell számítania, ám egyelőre még korai lenne a visszatéréséről beszélni – véli Ceccarelli, aki a forma-1-es csapatok utolsó tesztsorozatának helyszínén nyilatkozott a lengyel versenyző állapotáról.

„Robert napról-napra jobban van. Fizikai és mentális felépülése nagyon biztató, és a Pietra Ligure Kórház orvosai meglepődtek, amikor látták, milyen gyorsan halad a gyógyulással. A fájdalom, a mozgás, a hegek – minden napról-napra fejlődik” – mondta a szakember, majd hozzátette, a 26 éves versenyző a Pietra Ligure kórházban folytatja rehabilitációját, ugyanis itt egy teljes orvosi stáb segíti a gyógyulásban.

„A terv az, hogy itt marad egy ideig, de még nem tudjuk, meddig. Azért döntöttünk úgy, hogy a Pietra Ligure Kórházban marad, mert itt egy teljes orvosi csapat gondoskodik róla, tehát első osztályú ellátásban van része. Magasan képzett gyógytornászok kezelik, akik minden nap hosszú órákon át dolgoznak vele, tehát jelen pillanatban az a legjobb megoldás számára, ha itt marad. Robert nevében szeretnék az egész orvosi stábnak óriási köszönetet mondani, hiszen fantasztikus munkát végeznek.”

Ceccarelli elmondta, nem lesz szükség további operációkra, és ami rendkívül örömteli hír, hogy Kubica már fizikoterápiás gyakorlatokat végez, miután csuklóját és ujjait is képes mozgatni.

„Nehéz a hosszabb távú tervekről beszélni. Jelen pillanatban úgy tűnik, nincs szükség további műtétekre, mert minden remekül halad. Nincsenek komplikációk, és további okok arra, hogy műteni kelljen.”

„Nagyon sok fizikoterápiás gyakorlatot végez – gyakorol az ágyban, vagy a székében. A legfőbb sérülés a jobb karján, illetve kezén volt, de képes mozgatni a csuklóját és az ujjait, ami nagyon pozitív.”

Arról, hogy mikor térhet vissza a versenypályára, egyelőre senki nem tud pontos előrejelzést adni. A Renault csapatorvosa elmondta, Kubica sebészei szerint még hónapokat kell várnia arra, hogy kiderüljön, a jobb karjában keletkezett sérülések teljesen rendbejönnek-e.

„Senki nem tudja megmondani egyelőre, mikor térhet vissza. Még a sebészek sem, mert azt mondják, néhány hónapot várnunk kell, amíg kiderül, az izomszövetek és az idegek regenerálódnak-e, ami minden egyes embernél másképp történik. Mindannyian tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, de fogalmunk sincs, mennyire. Látjuk, hogy napról-napra fejlődik, de nem tudunk jóslatokba bocsátkozni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!