Verstappen vs. Ocon

Kubica: Ne kérdezgessenek már a korlátaimról!

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Robert Kubica elárulta, már bánja, hogy olyan sokat beszélt a nyilvánosság előtt a Forma-1-es visszatéréssel kapcsolatos álmairól, és szeretné, ha az emberek végre nem beszélnének arról, milyen fizikai korlátai vannak balesete után.

A lengyel pilóta még 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, mely lényegében derékba törte F1-es pályafutását. Kubica tavaly év végén mégis közel került a visszatéréshez: a Renault és a Williams színeiben is tesztelt, ám végül nem kapott ülést a 2018-as évadra.

Utóbbi csapatnál azonban lesz feladata bőven, hiszen már a téli teszteken is autóba ülhet, emellett pedig a szimulátorban segíti az FW41-es modell fejlesztését. Kubica ráadásul három pénteki szabadedzésen is vezethet majd az idény során.

A rutinos versenyző kedden 48 kört tett meg a Williams autójával, és amikor a tesztnap végén arról kérdezték, a csapat változtatott-e valamit az autón annak érdekében, hogy megkönnyítse a dolgát sérült karja miatt, a lengyel kifakadt.

„Ha én folyamatosan változtatok, ti folyamatosan azt mondjátok majd, hogy korlátaim vannak. Abba kellene hagynunk azt, hogy erről beszélgetünk” – mondta Kubica.

„Ha be tudok ugrani az autóba és el tudom látni a feladatomat, az szerintem bőven elég. Természetesen vannak korlátaim, de ezt soha nem rejtettem véka alá. A gond az, hogy túlságosan őszinte voltam mindenkivel, és folyamatosan erről kérdezgetnek. Szerintem ezt abba kellene hagynunk.”

„Mindig kényelmesen éreztem magam az autóban, csak a média szajkózza, hogy nem így van. Vannak dolgok, amikre koncentrálhatunk. Remek tapasztalatban van részem, és élvezem a feladataimat.”

Kubica kedden a 7. legjobb idővel zárt, és bár élvezte a tesztet, elmondása szerint a hűvös idő az ő dolgát is megnehezítette.

„Minden rendben volt. Nehezek voltak a körülmények, kemény délután volt. Néhány kiértékelést azért elvégeztünk. Jó volt újra autóba ülni, jó volt megtapasztalni az új versenygépet. Így jobb elképzeléseim vannak arra vonatkozóan, hogy mely területeken kell fejlődnünk.”

„Rengeteg a pozitívum az új autóval kapcsolatban, de vannak dolgok, melyeken felül kell kerekednünk, ami teljesen normális egy új gép esetében.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek