Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing. Formula One Testing, Day 4, Friday 1st March 2019. Barcelona, Spain.
Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Egyáltalán nem kezdődött problémamentesen a Williams szezonja: a téli tesztekre későn érkezett meg az autó, most, az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén pedig szintén nehézségekkel kell szembenézniük. Kubica talán a visszatérésével kapcsolatban lehet a legboldogabb, ami elmondása szerint „remek eredmény és jó érzés”

„Sajnos ezt az érzést beárnyékolják a nehézségek, amelyekkel szembe kell néznünk” – mondta a lengyel. „Különösen a második szabadedzésen hátráltatott bennünket néhány sérülés, ami az autóban volt.”

Kubica nem részletezte, hogy milyen sérülésekről van szó, azonban azt elárulta, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő pótalkatrész, így csak javítani tudják azt, ami elromlott, illetve nagyon kell vigyáznia az autóra. 

„Szóval megpróbáltuk megjavítani az alkatrészeket, de sajnos nincs elég tartalékunk, szóval abból kellett kihoznunk a maximumot, amink van. De nehéz így vezetni, és ha van más sérülés is az autón, akkor még nehezebb.”

„Egyébként nagyon jó itt lenni – ez kicsit furcsa, mert normális esetben, ha ennyire lassú vagy, akkor nehéz pozitívumokat találni. De azt hiszem, mindig abból kell kihozni a legtöbbet, ami a rendelkezésünkre áll, és holnapra is ez lesz a célunk.”

„Távol kell maradnunk a rázókövektől. Ez nem könnyű, különösen akkor, ha azért küzdesz, hogy a pályán maradj” – folytatta a lengyel. „A pozitív dolog az, hogy délután már jobb volt a helyzet, de sajnos hátráltattak bennünket azok a dolgok, amiket mondtam. 

„Mindenekelőtt a tapadással küszködünk. Ez nem titok. A lehető legjobbat próbáljuk nyújtani. A mai délelőtt nagyon nehéz volt, sokat küszködtünk az általános tapadással és délután úgy tűnik, hogy kicsit javultunk, habár az időeredmények ezt nem mutatják. De érzésre jobb volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!