Kubica: Nehéz volt nemet mondani a Ferrarinak

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Az idén újra a Forma-1-ben versenyző Robert Kubica elismerte, nem volt könnyű nemet mondani a Ferrari csapatának, mely 2019-re fejlesztőversenyzői szerepkört kínált neki.

Az idén újra a Forma-1-ben versenyző Robert Kubica elismerte, nem volt könnyű nemet mondani a Ferrari csapatának, mely 2019-re fejlesztőversenyzői szerepkört kínált neki.

A lengyel pilóta a Williams színeiben tér vissza az F1-be, az ifjú George Russell csapattársa lesz majd.

Kubica szolgálatai iránt a Ferrari is érdeklődött – ők fejlesztőversenyzőként számítottak volna rá.

„Tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, de olykor a dolgok komplikáltabbak annál, mint ahogy kívülről tűnnek” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com című lapnak.

„Volt néhány lehetőség, melyek igazán érdekesek voltak, és nem volt könnyű nemet mondani rájuk. De elvégre versenyző vagyok, még ha nem is versenyeztem már jó ideje. És a versenyzői mentalitás győzött.”

„Örülök a döntésemnek, mert ez egy nagy kihívás.”

Tavaly Kubica egyébként megerősítette, korábban már megállapodott egyszer a Ferrarival, ennek értelmében pedig 2012-ben ő lett volna Fernando Alonso csapattársa az olasz istállónál – a súlyos ralibaleset azonban közbeszólt.

Kubica viszont idén újra ott lesz a mezőnyben, és úgy érzi, felkészült a visszatérésre.

„Nem könnyű F1-es versenyzővé válni. Nem egyszerű meggyőzni az embereket, hogy képes vagy rá, és meg tudod vetni a lábad a paddockban.”

„Rengeteget kell vezetni hozzá, és én keresztülmentem ezen 12 éve. És végül azt mondtam, képes vagyok rá ismét. Nem aggódom, nem félek a kihívástól, és úgy érzem, képes leszek rá. Nagyszerű lehetőséget kapok, és örülök, hogy ennek a hosszú útnak a végére értem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek