Verstappen vs. Ocon

Kubica: Nem ez jelenti a versenyzést

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

Robert Kubica örül a lehetőségnek, hogy autóba ülhetett a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, azonban azt is világossá tette, hogy nem ez az, amire vágyik.

Kubica idén először a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén kapott lehetőséget arra, hogy versenyhétvégén beülhessen a Williams autójába. A lengyel pilóta egyáltalán nem volt elégedett az autó teljesítményével, azonban örül, hogy lehetőséget kapott a csapattól.

A lengyel pilóta nem rágódik azon, hogy miért nem kapott idén versenyzői ülést 2018-ban, azonban azt is megjegyezte, hogy nem ez a jelenlegi helyzet az, amire igazán vágyik.

„Számomra nem az első szabadedzés jelenti a versenyzést, hanem az, ha vasárnap is ott lehetek a rajtrácson. Hiányzik, de ha ilyen sokáig vagy távol tőle, akkor hozzászoksz, és nem kell folyamatosan erre gondolnod” – nyilatkozta Kubica.

„Őszintén szólva a munkámra és a kapott lehetőségekre koncentrálok. Nem úgy tekintek az egészre, hogy nekem kellene ott ülnöm. Örülök annak, amit elértem.

Ha nem próbálnék visszatérni, akkor nem lennék itt” – mondta a lengyel, aki azonban látja azokat a pozitívumokat is, amelyeket tesztpilótaként átélhet, versenyzőként azonban nem lenne rá lehetősége.

„Értékelem a lehetőséget, mert ezzel a szenvedélyemnek élhetek. Versenyző vagyok. Nem versenyzek, de annak érzem magam. Ez nem csak a vezetésről szól, hanem arról is, hogy együtt dolgozunk a csapattal, megpróbálom megérteni az F1 különböző nézőpontjait, a technikai szempontokat, amikre pilótaként nem fő feladatként tekintesz.”

„Kompromisszumokat kell kötni. Életünk minden pillanatában egyensúlyban kell lennünk. Én elégedett vagyok azzal, ami most van.

 

Kapcsolódó cikkek

Veszélybe került Paddy Lowe jövője a Williamsnél?

Miután a Williams sem a hétfői, sem a keddi F1-es tesztnapon nem tud pályára gurulni a 2019-es versenygépével, olyan spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint a technikai igazgató, Paddy Lowe is bajba kerülhet.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek