Megosztás:

Kubica: Nem igaz, hogy egy kézzel vezetek!

Kubica 100 kört tett meg Abu Dhabiban.
Kubica 100 kört tett meg Abu Dhabiban. © Williams F1

Eredményes napot tudhat maga mögött Abu Dhabiban Robert Kubica – a lengyel versenyző elárulta, milyen volt vezetni a Williams autóját.

Kubica összesen 100 kört, azaz több mint 500 km-t tett meg a brit istálló FW40-es versenyautójával az abu dhabi teszten, szerdán pedig újra autóba ülhet majd.

A lengyel pilótának hatévnyi kihagyás után lehet esélye arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be – a visszavonuló Felipe Massa helyét veheti át.

Bár voltak aggályok Kubica fizikai állapotával kapcsolatban, a rutinos versenyző igyekezett eloszlatni a kételyeket.

„Van, aki azt mondja, hogy egy kézzel vezetek. De nem egy kézzel vezetek” – szögezte le.

„Szerintem lehetetlenség egy kézzel Forma-1-es autót vezetni. Viszont vannak korlátaim, szóval a testem megszokta már, hogy kompenzál valamilyen formában, ami egyáltalán nem baj.”

„Emberek vagyunk, az agyunk pedig hozzászokokik ahhoz, hogy segítsen a testünknek megküzdeni a problémákkal. Szóval kétségkívül olyasvalamiről beszélünk, amivel megbirkóztam.”

Kubica hozzátette, rendkívül intenzív fizikai felkészülésen van túl.

„Azt gondolom, remek munkát végeztem az elmúlt hat hónapban. Nem volt könnyű, egyáltalán nem olyan volt, mintha az ágyamban feküdtem volna! Talán életem formájában vagyok, messze jobb formában, mint akkor, amikor 2010-ben versenyeztem.”

„A motiváció tehát adott, és a testem is kiválóan reagál. Nyilván majdnem a nulláról kezdtem újra, mert a Forma-1 rengeteget változott az elmúlt 7 évben. De a Forma-1-ben eltöltött évek során szerzett tapasztalat sokat segített abban, hogy gyorsabban tanuljak, mint a múltban.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sokkal egyenrangúbban tud majd együtt dolgozni új partnerével, a Toro Rossóval a Honda, mint a...

Hozzászólások

( komment)