Kubica: Nem várhatok decemberig a Williamsre - F1VILÁG.HU

Kubica: Nem várhatok decemberig a Williamsre

HIRDETÉS
Robert Kubica azt mondja, nem tud várni decemberig arra, hogy kiderüljön, kié lesz a Williams második ülése a Forma-1-ben.
Fotó: Williams F1

Robert Kubica azt mondja, nem tud várni decemberig arra, hogy kiderüljön, kié lesz a Williams második ülése a Forma-1-ben.

A brit istálló csapatfőnök-helyettese, Claire Williams nemrég elárulta, a lengyel versenyző továbbra is rajta van a Williams listáján, sőt, szerinte Kubica „fantasztikus” csapattársa lehetne az újonc George Russellnek 2019-ben.

Bár hízelgőnek tartja Claire Williams szavait, Kubica Austinban elárulta, nem akar kihagyni egy újabb lehetőséget csak azért, mert vár egy versenyzői ülésre.

„Ha ő mondja, akkor talán így is van. Az idő majd megmondja. Viszont az idő fogytán. Nem akarok annyit várni, mint tavaly” – mondta Kubica a Sky Sports F1 televíziónak.

„Remélhetőleg most korábban megszületik majd valamilyen döntés. Természetesen a cél az, hogy ott legyek a rajtrácson jövőre, de ahogy mondtam, nem várhatok decemberig. A helyzet elég világos. Majd meglátjuk.”

„Azt hiszem, a csapat különféle forgatókönyveket értékel, és nagyon helyesen teszik. Majd meglátjuk, hogy lesz-e közös megállapodás, vagy sem.”

„De ahogy mondtam, én arra fókuszálok, hogy egyéb lehetőségeket is megvizsgálok, mivel nem akarok abba a helyzetbe kerülni, hogy már túl késő lesz.”

A lengyel elárulta, ha a Williamsnél nem lesz helye, más kategóriában próbálhat szerencsét.

„A cél az, hogy ott legyek az F1-es rajtrácson jövőre – fogalmazzunk úgy, hogy ez a prioritás. Ha ez nem jön össze, talán itt leszek még az F1-es paddockban, de nyilván nem versenyzem ebben az esetben. Vagy talán más versenysorozatba megyek pilótának. Majd meglátjuk. A következő pár hétben el kellene, hogy dőljön – legalábbis az én részemről.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!